Анимационната комедия на "Дриймуъркс", която излиза по кината в началото на юни, е екранизация по поредицата детски книжки от Дав Пилки за Капитан Гащи и Професор Пълнигащи (видео)

"Капитан Гащи: Първото епично приключение" е най-новата анимационна комедия на "Дриймуъркс" (освен "Бебе бос"), която идва в кината през първата половина на годината.

Пълнометражният филм от създателите на поредиците "Шрек", "Кунг-фу панда" и "Мадагаскар" е екранизация по поредицата детски книжки от Дав Пилки "Приключенията на Капитан Гащи".

Заглавният персонаж, който на плаката за филма пародира Батман - по слипове, но с характерното за супергероите наметало, - се озвучава в оригинал от Ед Хелмс ("Последният ергенски запой" и продълженията му).

Всъщност обаче той е обикновен училищен директор, вманиачен по реда и дисциплината. Затова решава да раздели в различни класове двамата си най-палави и изобретателни питомци: Харолд и Джордж, които говорят с гласовете на Томас Мидълдич от сериала "Силициевата долина" и топкомика Кевин Харт ("Агент и 1/2", "Кум под наем", пародийния риалити сериал Real Husbands of Hollywood).

Двамата обаче успяват да го хипнотизират и да го накарат да се мисли за супергерой... Естествено, има и злодей под формата на луд учен, кръстен Професор Пълнигащи и озвучен от Ник Крол (прасето Гюнтер в друга скорошна анимация, "Ела, изпей").

Харт и Хелмс представят и първия трейлър за филма, който е по кината от 2 юни.