Хейли Джоел Осмънт дебютира в голямото кино на шест, когато игра сина на Форест Гъмп, а 20 години по-късно отново е на екран... Припомнете си го някога и го вижте в новия му филм

За разлика от други пораснали деца звезди като Кирстен Дънст и Ана Пакуин, днес Хейли Джоел Осмънт не блести с главни роли и особени други постижения.

Филмовата му кариера като възрастен изглежда в застой и по-скоро ни напомня за Маколи Кълкин и Франки Мюниц, които се ориентираха към нови поприща - музика и изобразително изкуство за звездата от "Сам вкъщи" и автомобилни състезания за Малкълм от едноименния сериал.

Виж още: Веселин Прахов, 32 години след "Куче в чекмедже"

Поводът да си спомним за Хейли Джоел Осмънт е новият филм на Кевин Смит Tusk / "Бивни", където някогашното сладко хлапе играе поддържаща роля като радиоводещ, тръгнал да издирва изчезнал подкастър (Джъстин Лонг, "Умирай трудно-4"), който попада в плен на маниак.

Жанрът е хорър, а култовият режисьор е ангажирал сред епизодичните актьори и собствената си дъщеря Харли Куин Смит. Тя се появява в кадър като продавачка заедно с 15-годишната дъщеря на Джони Деп и Ванеса Паради - Лили-Роуз Мелъди.

Смит вече снима с тях и нещо като продължение на филма, озаглавено Yoga Hosers, където участва и самият Деп, а Хейли Джоел Осмънт се превъплъщава в неонацистки лидер с мустаци и пригладена назад коса.

Фотогалерия: Сега и преди - как са се променили звездите

Когато бе само на 11, той нашумя в "Шесто чувство" (1999) с Брус Уилис, за който получи множество награди и бе номиниран за "Оскар" при поддържащите актьори. Със Стивън Спилбърг снима "Изкуствен интелект" (2001), а редом с Хелън Хънт и Кевин Спейси играе в "Предай нататък" (2000).

На 18 катастрофира с автомобила си в нетрезво състояние и е осъден на пробация, глоба, лекции за вредата от пиенето и задължителни сбирки с "Анонимните алкохолици". Във филмографията му още по това време вече преобладават ролите зад кадър, предимно озвучаване на анимации (Маугли в "Книга за джунглата-2") и видеоигри.

Тази година той попадна и сред звездните имена в комедийния минисериал The Spoils Of Babylon, замислен от Уил Феръл като пародия на семейни саги от рода на "Птиците умират сами", които обхващат цели десетилетия и няколко поколения.

Участват още: Майкъл Шийн, Вал Килмър, Кристен Уиг, Тоби Магуайър, Тим Робинс, Джесика Алба и Кери Мълиган.