Лесни, но ефективни съвети за подсилване на имунитета през есента и зимата

Предлагаме ви няколко лесни, но ефективни съвета и лекарства за имунитет за подсилване на имунитета през есента и зимата:

Не подценявайте съня

Всеки човек е различен - организмът може да има нужда от сън между шест и 10 часа всяка нощ. Набавяйте си необходимата ви почивка. Сънят се свързва с балансиране на хормоналните нива, включително хормона на растежа и на стреса - кортизол. Ползите му са свързани и с поддържане на здравословно тегло, подобряване на мисленето, разсъждаването, настроението. Проучвания доказват още, че кожата е по-жизнена и здрава, когато хората спят достатъчно.

Не забравяйте лимоните

Те са идеална храна за възстановяване на алкално-киселинния баланс. Консумацията на прясно изцеден лимонов сок, разреден с вода, или добавянето му към чая и салатата (вместо оцет) способства за поддържане нивата на pH, като по този начин се подпомагат "добрите" бактерии в организма.

Виж още: Защо да не купуваме лимони

Консумирайте повече белтъчини

Те са градивен елемент за здраво тяло, ум и имунитет. Хранителният режим, беден на протеини, обикновено е богат на въглехидрати, които лесно се преобразуват в глюкоза. По този начин нивата на кръвната захар се покачват, което стресира панкреаса и имунната система.

Намалете кафето или се откажете от него

Всъщност кафето е изключително неправилен избор по отношение на имунната система. То "ограбва" витамините и минералите на организма и ви дехидратира. Трябва да се уверите, че с една чаша кафе консумирате двойно повече вода.

Виж още: Проф. Мермерски: Чай за имунитет

Виж полезни предложения за лекарства за имунитет: препоръчано от Аптеки Медея

Източник: tribali.info