Българката завърши пета

Въпреки отличното си представяне на полуфиналите, най-добрата българска лекоатлетка Ивет Лалова не успя да повтори успеха си от европейското първенство по лека атлетика в Хелзинки през 2012 г., когато спечели европейска титла на 100 м.

Метеорологичните условия при старата на Лалова бяха неблагоприятни. Силният вятър в Цюрих обърка цялата програма и скъси времето за почивка между полуфиналите и финала. Дъждът допълнително утежни на битката между състезателките и така нашата спринтьорка остана пета с 11,33 секунди.

Европейска шампионка стана Дафне Схипърс с резултат 11,12 секунди. Тя е лидерката в ранглистата на Стария континент за сезона с 11.03 секунди и рекордьорка на Холандия в дисциплината.

Европейската шампионка на 200 м от преди две години Мириам Сумаре от Франция се класира на второ място с 11,16 секунди, а бронзовият медал изненадващо отиде при представителката на Великобритания Ашли Нелсън.

Виж още: Националната гордост: Ивет Лалова

Преди Лалова се нареди и представителката на домакините от Швейцария Муджинга Камбунджи. Тя постави два национални рекорда в сериите и в полуфиналите на 100 м.

Утре Ивет продължава своето участие на шампионата в Цюрих в сериите на 200 м.