Президентката на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) е изключително щастлива от организираната Световна купа в София и представянето на българските гимнастички.

"Успяхме да организираме и проведем Световна купа на световно ниво. Това е оценката на всички представители на ФИГ и ЮЕГ, които бяха наши гости - заяви Илиана Раева, цитирана от Sportal.bg. - Лично президентката на техническия комитет Наталия Кузмина каза, че е безкрайно въодушевена от тези 7000 души,  препълнили зала "Арена Армеец", на които аз отново изказвам най-огромните си благодарности, че дойдоха и подкрепиха нашите момичета и бяха основната причина да създадем огромен празник на художествената гимнастика."

"Щастлива съм, че българския ансамбъл игра по безапелационен начин, много силно изигра своите композиции, показа много висока класа, показа много добра форма, игра без грешка и на двете съчетания и независимо, че спечели и двата сребърни медала, смятам, че показаха много силна игра, с която много се гордея. Радвам се за четвъртото място на Невяна Владинова. Съжалявам, че Мария Матева и днес беше малко несигурна, но съм сигурна, че това, което се случи вчера с нея, е изиграло роля за нейната концентрация и психика", добави президентката на БФХГ.

Според Раева е време София да бъде домакин на европейско или дори на световно първенство по художествена гимнастика.

"Всички треньори и съдии, с които говорих, казаха, че ние трябва да направим тук световно или европейско първенство. Всички казаха, че са се чувствали много добре. От утре започваме работа за световното първенство, което ни предстои. Ако момичетата играят така, както на европейското първенство, на световната купа в Минск и тук, аз очаквам много силно представяне и медали", завърши Раева.