Макар да бе известен като Краля на попа, той превърнал не само себе си в развалина - в къщата му също царял пълен хаос, разказват бивши служители в неговото домакинство

Домашна помощница, работила в "Невърленд", описва покойния Майкъл Джексън като "най-мръсната и нечистоплътна личност в Холивуд".

Попзвездата живя в ранчото от 1988 г. до смъртта си през 2009 г., а понастоящем имението в Санта Барбара, щата Калифорния, е предложено за продан, припомнят музикални издания.

Американският таблоид "Ню Йорк поуст" разговарял с пет камериерки относно състоянието на имота. Условията се влошили, след като 13-годишният Джордан Чандлър обвинил стопанина в сексуална злоупотреба през 1993-та.

В "Невърленд" певецът отглеждал животни и изпражненията им буквално "минирали" пода в къщата. Ако някоя от прислужниците се осмелявала да възроптае, той заплашвал да направи снежни топки от екскременти, с които да я замерва.

Той уринирал и дефекирал където го хване нуждата, а ВИП гостите му като Опра Уинфри и Елизабет Тейлър не подозирали върху какво стъпват, тъй като подът бил излъскан до блясък от прислугата. Репортаж на Си Ен Ен от лятото на 2009 г. показва обстановката броени дни след кончината на попзвездата.

След 1993-та целият му живот се променил, разказва една от жените. След обвиненията в педофилия той изпаднал в ступор и постъпил в клиника за наркомани в Швейцария, като не се завърнал в САЩ, докато адвокатът му не издействал уверение, че няма да бъде арестуван при пристигането си.

По-късно мълчанието на момчето и семейството му било изкупено с над 20 млн. долара.

Джексън живеел като прасе, твърдят още неговите бивши служители и описват как спалнята му била покрита с мръсни чорапи, бельо и хранителни отпадъци: полуизядени пилета, картофен чипс, празни бутилки от вино и уиски. Вонята била неописуема.

Същевременно той не давал чаршафите да се подменят с чисти и чистачките трябвало да измъкват тайно спалното бельо, за да го пускат в пералнята. Развъдили се дори дървеници.

Една от домашните помощници разказва, че Джако бил особено чувствителен към публикации за "Джаксън файв" - семейната група, с която започнал кариерата си още като дете. Той унищожавал списанията, в които пишело за някогашните съвместни изяви на братята, и твърдял, че е единствената звезда, а останалите били достойни само да лъскат обувките му.

Камериерките, някои от тях с близо 20-годишен стаж в "Невърленд", сега трябва да свидетелстват в поредното дело, което петни паметта на Краля на попмузиката. Ищецът този път е неговият бивш приятел и хореограф Уейд Робсън, който през 2005 г. свидетелствал в съда в полза на Майкъл, но сега променя показанията си и също се изкарва жертва на посегателство.

Тогава икономката на Джексън дала показания, че работодателят й е наркоман и из къщата се търкалят спринцовки. Според колежките й неговите млади приятели, сред които актьорът от "Сам вкъщи" Маколи Кълкин, също допринасяли за хаоса в дома му.

Хлапетата си организирали бой с възглавници, след който всичко оставало покрито с пух и перушина.

Подобно на Плюшкин, Майкъл не изхвърлял нищо и трупал купчини непрочетени книги, ризи, шапки и други подаръци, получени от фенове. Вехториите заемали всички стаи и той не давал да се разместват или разчистват.

В безупречно състояние бил поддържан само основният гардероб, където се съхранявало сценичното облекло на Джако.

В спалнята му имало и дъска за дартс със снимки на основателите на "Дриймуъркс" Стивън Спилбърг, Дейвид Гефън и Джефри Катценбърг, които той обвинявал, че са откраднали неговите идеи за киностудията и емблемата й.

Преди време сп. "Венити феър" разкри, че Джексън платил 150 хил. долара за вуду магия срещу режисьора, защото отказал да го ангажира в ролята на Питър Пан. Спилбърг засне "Хук" през 1991-ва, а в ролята на порасналия герой от Ничия земя влезе Робин Уилямс.