Dancefloor вече е познато и извън границите на България

След "Мастило", които тази седмица представиха "Прости ми", още една българска група от "Спирит ъф Бургас 2015" пусна ново видео - младите и обещаващи рокмузиканти Hayes & Y. Парчето им Dancefloor е от техния първи EP албум, а клипът е дело на режисьора Мартин Райковски и оператора Андриян Гентовски.

Dancefloor е високо оценена от английските медии, получава множество рецензии и звучи в над 20 радиостанции на Острова, припомнят почитатели на бандата.

Снимачният екип работи близо седмица на различни места из нощна София. Идеята е да пресъздадат утопична картина, в която на фокус е яркият контраст между нежното и бруталното. 

"Искахме този клип да е нещо повече от поредното музикално видео. Целта беше да създадем изкуство, което да е отражение на музиката, но и да е самодостатъчно", споделя фронтменът на групата Благослав.

Hayes & Y бяха сред най-споменаваните имена на SPIRIT of Burgas 2015, където пяха под заинтригувания поглед на Том Мейгън от Kasabian и над 10 хил. души на основната сцена.

Рокбандата, сформирана в края на 2012 г., подготвя второто си EP, което се очаква в началото на октомври.