P.I.F забиват на "На тъмно" сцената

Фестивалът Spirit of Burgas избра двете БГ групи, които откриват двете вечери на основната сцена.

На 7 август, преди вече обявените Роби Уилямс, Kwabs, Milow и Stereo MCs, излизат "Мастило". Първа на сцената във втория ден от фестивала пък се качва една от най-бързо прогресиращите групи у нас - Hayes & Y.

"Мастило" са една от най-популярните български попгрупи. Техните хитове "В двореца съм сама", "Моите кафеви очи" и "Онова момиче" се знаят масово от феновете им. Групата се откроява със стила си, както и с факта, че имат не фронтмен, а фронтдама в лицето на чаровната Вики Терзийска.

Viki-ot-mastilo

Едно от най-популярните имена на българската музикална сцена дава старт на чакания от десетки хиляди фенове първи фестивален ден на Spirit of Burgas, когато е и двучасовият гиг на Роби Уилямс.

Oткриването на втория ден от фестивала е поверено на Hayes & Y. Малко след създаването си индирок групата от София е забелязана от Георги Георгиев ("Остава") и става част от неговия лейбъл Homeovoxmusic.

През декември 2014 излиза първото EP на Hayes & Y, което съдържа четири песни и е съпроводено с разпродадени клубни участия. Песните от албума бързо излизат от границите на България и вече са пускани по над 40 английски радиостанции.

В началото на тази година Hayes & Y получават и покана за клубно турне с шест спирки във Великобритания, а видеото към сингъла You Make Me Sick се излъчва по MTV Adria.

Една от най-известните родни групи - P.I.F., също потвърдиха участието си във фестивала. Те са сред участниците на втората сцена - "На тъмно", където се качват по-алтернативни групи от България и региона.

Стартирали още през далечната 1992-ра под името Resemblance, днес P.I.F. са една от най-емблематичните имена на музикалната сцена у нас и излизат да разкажат своята "Приказка" на 8 август.

Ето кои са и останалите групи и изпълнители на "На тъмно" сцената в двата фестивални дни:

Петък, 7 август
Toy Letters
Мерудия
Котарашки
Оги 23
BASSKA
DJ Balkan Mash

Събота, 8 август
Funkaround
Rebelites
Северозапядняците
P.I.F.
Conquering Lion

Източник: Bulevard.bg