Култовият актьор, който наскоро навърши 65, има главна роля в най-новата екранизация на "Азбучни убийства" от Агата Кристи

След нелепите мустаци на Кенет Брана в неговата екранизация на "Убийство в Ориент експрес", Дейвид Сушей категорично остава най-добрият актьор в ролята на Еркюл Поаро, като изпреварва далеч по-известни свои британски колеги като сър Питър Устинов, Албърт Фини и Джон Мофат.

Джон Малкович ни дава възможност да видим как още един американец (след Тони Рандал във версията на "Азбучни убийства" от 1965 г.) се справя с превъплъщението в белгийския детектив. Той е Еркюл Поаро в най-новата екранизация по Агата Кристи, която между 1920 и 1975 г. пише 33 романа, една пиеса и още десетки разкази с този персонаж.

В новия минисериал на Би Би Си "Азбучни убийства" застаряващият Еркюл Поаро е оплешивял и поддържа брадичка тип "катинар" вместо прочутия си мустак...

Трисерийната тв продукция е дело на Сара Фелпс, която през последните години адаптира за малкия екран и други творби на Агата Кристи "Десет малки негърчета", "Изпитание за невинните" и разказа "Свидетел на обвинението".

На Малкович тук партнират имена като Кевин Макнали като главен инспектор Джап и звездата от "Хари Потър" Рупърт Гринт в ролята на мустакат следовател от полицията.