За трета поредна година крайморското курортно селище е домакин на двудневния фестивал Jazz Time, организиран от община Лозенец

С безплатни концерти на централния площад на 1 и 2 август се изявят някои от най-добрите ни съвременни джаз музиканти, а програмата няма да подмине и най-малките любители на стила. Сред основните гости са Белослава, формацията FlyWe2DaMoon, Шибил Бенев и Петър Момчев. 

Проектът на тромпетиста Венци Благоев "Джаз за деца"

ще предизвика импровизаторските възможности на малчуганите на 1 август от 19,30 ч. Заедно с музикантите от състава - Димитър Благоев (китара), Станислав Арабаджиев (пиано), Димитър Шанов (бас), Невена Григорова (перкусии), Никола Горилов (барабани) - и вокалистките Даниела Илиева и Павлета Семова малки и големи ще имат възможност да излязат на сцената и да пипнат инструментите, да опитат да посвирят, а с това нищо чудно да се зароди и страхотен детски джемсешън.

Проявата е подходяща за деца над четири години, но няма горна възрастова граница, така че могат да се включат и всички останали.

Вечерта продължава с изпълнение на авторски съвременни джазови композиции на китариста Шибил Бенев и саксофониста Петър Момчев. Подкрепа на сцената от 21 ч. ще им осигуряват талантливите Борис Таслев зад баса и Димитър Семов на ударните.

Джаз изтънчеността в първата вечер на Jazz Time завършва елегантно - с винаги приятните изпълнения на една от най-популярните изпълнителки на джаз и боса нова у нас, Белослава. Тя ще създава хармония между мелодичния си глас и Живко Петров (пиано), Росен Захариев (тромпет) и Димитър Семов (барабани). 

Формацията "БлагоевАрт джазтет" примесва джаза с етномотиви и полъх на уърлд мюзик във втория фестивален ден, 2 август. Съставът на пианиста Антони Дончев, Валери Димчев (тамбура), тромпетиста Димитър Благоев и контрабасиста Митко Шанов ще подготви плавно публиката за експериментално настроените FlyWe2DaMoon

Участниците в този проект обясняват, че се занимават с "експериментална музика, която се ражда в момента, изследва големите пространства, звезди, планети и мъглявини на макрокосмическо ниво, както и подсъзнателните импулси и светове на микрокосмическо ниво". Зад този интересен музикален свят стоят тромпетистът Росен Захариев, който е и перкусионист, барабанистът Александър Даниел и Тодор Стоянов (клавир и атмосфери). 

Всички концерти на фестивала Jazz Time са напълно безплатни, а подробна информация за всички интересни събития в Лозенец през лятото - а и по принцип, може да следите в страницата на общината във "Фейсбук"