Разградчани имат реални шансове да влязат отново в "турнира на богатите"

Реални шансове за "Лудогорец" да попадне в групата на поставените в плейофите за влизане в Шампионската лига. За това обаче е необходимо да се случат две чудеса.

При нормално развитие на резултатите и успехи за разградчани във втория и третия кръг на групите за най-престижния клубен турнир, те най-вероятно ще са втори при непоставените на прага на Шампионската лига.

Две чудеса

До тази позиция обаче се стига, при положение че "Стяуа" не стане шампион на Румъния, което обаче изглежда много вероятно, тъй като отборът изостава на точка от лидера "Търгу" (Муреш), който има мачове с изпадналия Оцелул и с тима на Астра, чийто лиценз ще бъде отнет.

За съжаление на българския шампион обаче един от отборите с по-висок коефициент е АПОЕЛ, който почти сигурно ще вземе титлата в Кипър, след като се нуждае само от точка в последния кръг срещу не играещ за нищо съперник.

Така грандът от Острова на Афродита ще има коефициент, отреждащ му място при поставените. Сигурните отбори с по-висок коефициент от разградчани са "Базел", "Залцбург" (на практика шампион на Австрия), "Виктория" (Пилзен), "Селтик", АПОЕЛ и БАТЕ.

Виж още: "Интер" следи национал от "Лудогорец"

И все пак шанс за разградчание

Така "Лудогорец" трябва да стиска палци два от тези тима да отпаднат. Предвид класата на "Залцбург" и особено на "Базел", двата тима изглеждат сигурни за четвъртия кръг, но сред другите четири няма да е толкова невъзможно да се получи срив.

През миналия сезон АПОЕЛ влезе в групите след убедителен успех срещу датския "Олборг", докато БАТЕ изхвърли Слован. Самият "Лудогорец" също би имал големи шансове срещу въпросното каре съперници, но далеч по-добре би било срещу съперници като "Динамо" (Загреб), "Макаби" ТА, "Партизан" или "Малмьо". Да не забравяме, че хърватите и сърбите вече са били отстранявани от тима на Кирил Домусчиев.

За повече новини от света на спорта четете Football24.bg

Източник: "Меридиан мач", Football24.bg