"2020" излиза през юни, предшестван от два самостоятелни сингъла: неговият "Весело шумя" и нейният "Спящата красавица"

Една от най-обичаните дуетни двойки у нас, които са партньори и в живота, Добрин Векилов (Дони) и Антоанета Добрева (Нети) се събраха в студиото за първи път от дълго време насам, за да завършат новия си съвместен албум. "2020" се появява 15 години след предишната им студийна продукция, взела заглавието си от песента им "Този филм".

През 2011 г., когато се ражда тяхната дъщеря Лилия, двамата решават да се оттеглят от музикалната сцена за известно време. Дони междувременно заедно с Кирил Маричков от "Щурците", Иван Лечев от ФСБ, Венко Поромански и Славчо Николов от "Б.Т.Р." основават супергрупата "Фондацията", с която от седем години обикалят страната и света.

Нети пък се отдава на своята актьорска кариера в театър "Българска армия" и грижите за детето, като успоредно с това завършва магистратура по класическо пеене в Музикалната академия "Панчо Владигеров" и дебютира с главни роли в оперите "Бохеми" от Пучини, "Слугинята господарка" от Перголези и "Хубавата Елена" от Офенбах. 

Животът й се пренарежда, когато случайно разбира, че е осиновена. Наскоро тя се запознава за първи път със своята биологична майка, а баща й се оказва дългогодишен неин приятел и колега...

Новата й песен "Спящата красавица", първоначална е записана и в изпълнение на Дони, и като дует между двамата, но впоследствие решават сингълът да излезе само с вокалите на Нети. В образа на Спящата красавица ние с Дони разпознаваме всяко малко момиченце, което е радост за родителите си и тяхно продължение, обяснява пеещата актриса. В музикалния съпровод се включва и обоят на солиста от Софийската филхармония Вълчан Вълчанов - Чани.

Дони е автор на текста и музиката и за своето парче "Весело шумя", чието звучене напомня за хитовете на дуета му с Момчил отпреди 20-ина години "Ближи си сладоледа" и "Шапка на цветни петна".

По думите му песента е "закачлив и позитивен проект. Тя е за моментите, когато всичко е толкова наопаки, че започваш да го приемаш нашега и да се присмиваш на собственото си летене надолу".

Източник: "Вирджиния рекърдс"