Бъдещият треньор да преценява кого да вземе, на кого му се играе за националния, на кого не му се играе, каза президентът на БФС

"Ще имаме среща с Пенев и ще се разберем за неустойката. Той трябва да върне парите за глобите, тъй като вече не е национален селекционер. Администраторът на националния тим ще ги раздаде на играчите" заяви президентът на БФС Борислав Михайлов в интервю за "Още от деня" по БНТ.

Той коментира скандала с освобождаването на Любо Пенев като селекционер, както и предстоящият избор на нов. Михайлов обясни, че с Пенев ще уточнят какъв да бъде размерът на неустойката. 

Президенти в Изпълкома

"Нормално е да има президенти в Изпълкома, преди пак имаше президенти, винаги е имало президенти. Това е несериозно. Тези президенти представляват клубовете. На последния конгрес всички те бяха предложени от клубовете. Ако играят два тима с президенти в Изпълкома - съдията винаги е виновен. Тогава като и двамата са в Изпълкома кой е виновен?", каза президентът на БФС. 

Боби Михайлов е виновен

"Позицията ми е доста тежка. Знаете, че когато някой падне – Боби Михайлов е виновен. Всички са недоволни - Боби Михайлов е виновен. Съдията сбърка тъч - Боби Михайлов е виновен. Дисциплинарната комисия - Боби Михайлов е виновен. Националният отбор пада - Боби Михайлов е виновен. Аз мога да поема много вина, но не съм аз виновен. Работим здраво във Футболния съюз без никаква финансова помощ във време на криза. Най-тежко ми е било при загубите за националния отбор", коментира още Михайлов. 

Вътрешното първенство

"За мен първенството е много интересно и равностойно. Добре е, че тръгнахме към намаляване на групата. Недопустим е този натиск над съдиите. Седмица преди мача треньорите започват "искаме-не искаме" съдии. Неслучайно не приехме и оставката на Джугански. Върху съдиите се оказва огромен натиск. Получават и заплахи по телефона", продължи той. 

Новият селекционер

Щом сме казали, че няма да е чужденец, ясно е, че тези Петев и Стоев са сред кандидатите, каза Михайлов, с което изтъкна, че новият селекционер на националния ни отбор ще е българин. 

"Когато националният не върви, когато резултатите не задоволяват нас като ръководство и вас като медии, е нормално да бъде сменен треньора. Това са играчите, които имаме. Бъдещият треньор да преценява кого да вземе, на кого му се играе за националния, на кого не му се играе. Предстои разговор с Пенев и смятам, че ще се разберем за прекратяването на договора", каза той по повод смяната на Пенев. 

Какво прави БФС?

"На конгреса 700 делегата са видели какво сме направили през последните 4 години и ни подкрепиха. БФС прави дори неща, които не са в нашите правомощия. Чувам, че не правим нищо за школите. Школите са си на отборите – те си развиват играчите, след което ги продават. Не е като едно време – част от тази сума да влиза във Футболния съюз. Ние създадохме групите до 17 и до 19 години, където плащаме съдийските такси, без да сме задължени. Платихме 500 000 лева за три терена", добави Борислав Михайлов 

"Последните три години сме дали 280 000 лева за чуждестранни лектори, които да изнасят лекции на нашите треньори в НСА. В последните три години, само от "Левски", сме пратили седем треньори в чужбина на семинари", завърши Михайлов.