Десетки хиляди си паднаха по стоманения поглед на американски гангстер, който след излизането си от затвора е готов да започне нова кариера

Помните ли Джеръми Мийкс и неговите пронизващи сини очи? Снимката на 30-годишния мъж като арестант беше публикувана онлайн след залавянето му през юни 2014 и харесана близо 60 хил. пъти за едно денонощие, с повече от 6000 споделяния и над 17 хил. коментара - докато портретите на тримата му съучастници се "радваха" на далеч по-малка популярност.

От полицейското управление в Стоктън, щата Калифорния, тогава уточниха, че са му повдигнати пет обвинения за незаконно притежаване на оръжие, вкл. картечници, плюс едно - за членство в организирана престъпна група.

Определена му бе непосилна гаранция в размер 1 млн. долара, но "Ню Йорк дейли нюз" се пошегуваха, че има поне две кандидатки да си поделят плащането на колосалната сума. Появиха се и няколко фалшиви негови профила във "Фейсбук".

В социалната мрежа коментираха със съжаление, че вместо с криминални деяния като рецидивист, Джеръми е можел да си изкарва прехраната като модел на "Долче и Габана" или "Калвин Клайн". Ентусиасти дори монтираха лика му върху реклами на най-известните марки мъжка мода.

От местната полиция на Стоктън предупредиха, че Мийкс е един от най-бруталните гангстери в града им. Пред Си Ен Ен майка му обаче го описа като примерен съпруг и баща - и започна да събира пари за гаранцията чрез интернет...

В крайна сметка след предишната си 2-годишна присъда той получи сходно наказание през 2015-а, но тези дни излезе предсрочно. Сега сериозно е решил да смени попрището и се надява да получи ангажименти, като вече е наел мениджърска агенция и поддържа активно своя "Инстаграм" профил.

Поредното доказателство, че трябва да внимавате как изглеждате не само на снимките, които си правите за социалните мрежи...