В този спорт има много проблеми, има хора без образование, а са в ръководството и дават акъл, каза още бившият шампион по вдигане на тежести

Цели четири години не е имало проблем с доставките на хранителни добавки за българските щангисти, каза в "Здравей, България" по Нова телевизия Марио Маринов, собственик на фирмата за хранителни добавки, обвинена от Спортното министерство, че е объркала доставката за българските щангисти, които бяха хванати с допинг.

Антон Коджабашев, бивш шампион по вдигане на тежести, обясни, че фирмата може да продава чисти продукти, но треньорът чува, че даден препарат дава много сила и започва да го дава на спортистите. "Сред треньорите има много некомпетентни хора. 

Търсят се евтини препарати", 

допълни той. В този спорт има много проблеми, има хора без образование, а са в ръководството и дават акъл, каза още Коджабашев.

Борислав Гидиков, изпълнителен директор на Българската федерация по вдигане на тежести, отхвърли обвиненията, 

че е купувал по-евтини препарати за щангистите и е прибирал разликата

Той беше обвинен и, че е давал забранени вещества на спортистите, но категорично отрече и това. Все още не са излезли резултатите и не се знае откъде се е появило забраненото вещество, каза Гидиков.

Изпълнителният директор на Българската федерация по вдигане на тежести заяви още, че финансирането им е прекратено до изясняване на случая.

Източник: Нова телевизия