Пеещият актьор и имитатор на Бойко Борисов е откритието на тв сезона, но почитателите му могат да го гледат не само на малкия екран

Месец преди финала на "Като две капки вода" Ненчо Балабанов води временното класиране в шоуто, след като постигна четири седмични победи и привлича зрителския вот дори когато не е номер 1.

Фотогалерия: Ненчо Балабанов - откритието на сезона

Имитациите изглеждат коронната му дисциплина, но тв публиката може да го гледа не само в понеделник вечерта. Ето къде може да го видите или чуете:

1. "Като две капки вода". Следващия понеделник или в клиповете от шоуто, качвани онлайн. За вечерта на 11 май му се падна да е Принс. Печелившите му превъплъщения са Меган Трейнър, Енрике Иглесиас, Деян Неделчев и Криско, но е влизал и в ролите на Камелия Тодорова, Питбул, Ерос Рамацоти и Прея, която бе дебютът му в шоуто.

2. Рубриката "ФейсБойко" в "Господари на ефира", в избрани делнични вечери, също по Нова. Заслуга за появата му там има продуцентът на предаването Джуди Халваджиян, но Ненчо имитира Бойко Борисов и в по-ранни, любителски клипчета, които качва в YouTube.

3. В конкурса на БНР "Златна пролет" участва заедно с приятелката си Йоанна Драгнева и песента "Дай ми време", на която е автор. Към тях се присъединява и диджей Роско, чието дело е аранжиментът.

По негова музика е и хитът на Васил Найденов от 2001-ва "Вали", с текст на Богдана Карадочева и аранжимент от Магомед Алиев-Мага, с когото Ненчо работи отново и днес.

4. Режисьор на дублажа е на датската анимация "Ронал Варварина" (2011), която вече е качена за гледане в интернет. Той сам е правил кастинга, превода на български, а на всичко отгоре озвучава и два второстепенни персонажа - барда и злия магьосник..

Твърди, че се е постарал да ​омекоти езика максимално, за да е подходящ и за по-невръстна аудитория, както и че чувството за хумор ще допадне на тийнейджърите - макар че в някои държави му слагат ограничителен рейтинг до 17-годишна възраст.

Видео: Варварска рапсодия

5. Мюзикълът "Грозното пате" на сцената на Независим театър (бивш "Модерен театър"), по музика на Марио Балтаджиев и либрето на Иван Ангелов. Ненчо Балабанов влиза в няколко "перушинести" роли, а сред героите са Патка Сладка, Комшийка Червеношийка, Петел Будилник, британските гъсоци Хю и Грант, Пуяк Надуяк, Квачка Късокрачка, Котка Кротка, Братчетата Мрън и Гладен съм.

Заглавният персонаж се играе от певицата Поли Генова, която в момента също се изявява в тв риалити по Нова - "И аз го мога" в сряда вечерта. Там тя контузи глезена си, което доведе до отлагане премиерата на мюзикъла за 9 и 10 май от 11 ч., със следващи представления на 24 и 31 май, 6 и 14 юни.

6. Поп операта по Оскар Уайлд "Рибарят и неговата душа", с премиера в зала 1 на НДК на 19 май, където той играе главната роля, изпълнявана години наред в друга постановка от Владимир Карамазов.

Музиката е на Минко Ламбов, либретото и текстовете на песните - на Ана Топалова. В ролята на магьосницата е Мариана Попова, друга певица - Веси Бонева, играе русалката, а актьорът Димо Алексиев е Разказвача.

7. Анимацията "Седмото джудже", по кината от 8 май, дублирана на български. В озвучаването на женските роли участват Йоанна Драгнева и колежката му от "Като две капки вода" Милена Маркова - Маца.

8. Детското предаване на БНТ1 "Милион и две усмивки", което води заедно със Сандра от PSS. За да го гледате обаче, трябва да станете рано в събота и неделя, защото са в ефир от 7,30 до 9.

9. Рекламата на банкови кредити, където си тананика "След 10 години..." на ФСБ.

10. Новият хит на Криско, на който вече са заснели и клип. Представянето му се очаква във финалния епизод на "Като две капки вода", където очакваме да ги видим като конкуренти за титлата.