Ридли Скот прави едновременно продължение на "Прометей" и предистория на своя оригинал от 1979 г., в която колонизаторите от космическия кораб "Завет" кацат на далечна планета и откриват не търсения рай, а ад...

След като се завърна към този сюжет с "Прометей" (2012), сър Ридли Скот продължава историята за Пришълеца, на която даде живот за първи път през 1979 г.

Ако не броим "хибридните" филми от типа "Пришълеца срещу Хищника", това е номер 6 в поредицата, част от нова трилогия, която предшества оригиналния "Пришълец" и проследява еволюцията на т.нар. "ксеноморф", определен още в самото начало като "идеалния организъм".

Освен Ридли Скот, който навършва 80 в края на ноември, филми за извънземното с киселина вместо кръв са режисирали Дейвид Камерън, Дейвид Финчър и Жан-Пиер Жьоне.

"Пришълецът: Завет" е по кината от 19 май.

Сюжетът:

2104 г. Корабът "Завет" води колонизатори на далечна планета, която изглежда като неизследвано райско кътче, но се оказва мрачен и опасен свят, населяван единствено от андроида Дейвид (Майкъл Фасбендър) - последният оцелял от екипажа на "Прометей". Когато откриват заплаха отвъд границите на всяко въображение, те са принудени да се спасяват с бягство...

В актьорския състав като екипаж на "Завет" са също така Били Кръдъп, Деймиан Бишир, Дани Макбрайд, Джеймс Франко, Кармен Еджого ("Фантастични животни и къде да ги намерим"), Джуси Смолет (сериала "Империя").

Освен Сигърни Уивър като лейтенант Рипли в първите четири филма и Нооми Рапас в "Прометей", основният персонаж тук също е жена.

Даниелс се играе от Катрин Уотърстън, която напоследък изпълни главната женска роля във "Фантастични животни и къде да ги намерим".

Майкъл Фасбендър се завръща като Дейвид, който бива ремонтиран от д-р Елизабет Шоу (Наоми Рапас) в 3-минутния пролог към продължението на "Прометей".

Актьорът обаче влиза в ролята и на по-усъвършенстван андроид на име Уолтър, който е част от екипажа на "Завет".

А детайлният плакат намеква за генетичната връзка между пришълците и т.нар. Инженери, от които са произлезли хората.