За първи път у нас телеком комбинира Microsoft Office 365 с тарифни планове и устройства

Ново предложение за бизнеса, което комбинира "облачни" и телеком услуги, представиха "Мтел" и "Майкрософт България" на пресконференция днес.

Двете компании пускат за бизнес клиенти пакети от услуги, в които са комбинирани най-популярните приложения от пакета Office 365, базиран на "облачните" технологии, с тарифни планове и устройства, предлагани от българския телеком.

Бизнес клиентите могат да избират между четири варианта на комбинираната услуга: Smart Office, Smart Office Combo, Mobile Office и Fix Office.

В зависимост от избрания пакет те получават фиксиран или мобилен интернет, минути за разговори във всички мрежи и най-малко 3GB мобилен трафик, комбинирани с Office 365 плановете на "Майкрософт", включващи

1TB пространство

за съхранение, споделяне и съвместна работа върху файлове в "облака", имейл услуга с 50GB размер на пощенските кутии, платформа за управление на документи и процеси и др.

С тарифата Smart Office Combo клиентите получават още смартфон Lenovo A536 (за две SIM карти), таблет Lenovo A7-30, както и USB модем.

Предимство за ползващите някои от пакетите е наличието на винаги последна версия на традиционния Office пакет на всички свързани устройства, както и възможност да ползват "облачни" услуги като споделяне на обемни файлове с информация,

работа по файловете в реално време от няколко потребители,

аудио- и видео конферентни връзки, както и платформа за създаване на вътрешнофирмена социална мрежа.

Удобство за бизнес клиентите е, че ще получават всички услуги в един договор и с една фактура за ползваните телеком услуги, както и денонощна поддръжка от "Мтел".

От днес на пазара в България има продукт, който ще улесни работата на бизнеса, като същевременно намали разходите му, коментира главният изпълнителен директор на "Мтел" Танасис Кацирубас.

По думите му партньорството с "Майкрософт България" дава възможност на "Мтел" да предложи на пазара продукт, който отговаря на амбицията на телекома да предоставя пълен спектър от телекомуникационни услуги и комплексни решения за бизнеса.

Възползвайки се от съвместното ни предложение, компаниите у нас ще имат възможност за сигурни и надеждни комуникации с техните клиенти и партньори,

без да се налага да инвестират в собствена инфраструктура,

коментира изпълнителният директор на "Майкрософт България" Петър Иванов. Той добави, че новата услуга ще улесни компаниите, за да се съсредоточат върху основния си бизнес и постигане на поставените цели.

Според изследвания "облачните" услуги ще разгърнат пълния си потенциал в следващите няколко години, като тяхната значимост непрекъснато расте.

Днес милиони по света използват "облака" като безплатно виртуално пространство, в което всеки може да запазва файловете си онлайн и да има постоянен достъп до тях от всяко място и по всяко време чрез интернет.

"Облачните" технологии предоставят на компаниите почти безкрайни софтуерни и хардуерни ресурси, които са налични и достъпни при поискване по всяко време и от всяко място, без да са нужни инвестиции в нова инфраструктура.

В зависимост от конкретния случай, бизнесът може да намали разходите си сериозно и да спести огромни финансови ресурси.

Източник: Bulevard.bg