Дългогодишният помощник-треньор Георги Дерменджиев поема поста на Стойчо Стоев след нулевото равенство срещу "Партизан" у дома. Надявам се да има презареждане в тима, най-вече емоционално, коментира собственикът на клуба

Стоев и клубът се разделят по взаимно съгласие, като с него си тръгва асистентът му Явор Вълчинов, а треньорът на вратарите Никола Донев остава на поста си.

Причината за треньорската смяна е незадоволителното представяне на отбора в последните мачове и необходимостта от презареждане на тима в ключов момент, обясняват от клуба.

Досега Дерменджиев водеше младежкия тим "Лудогорец U21" и е част от най-големите успехи на клуба - трите титли и пробива в Европа, където "орлите" достигнаха осминафинал. В екипа му остават испанските кондиционни треньори Серхио Марти и Хавиер Рамос.

Първата му тренировка с играчите като старши треньор е този петък, 1 август, а реваншът срещу "Партизан" е на 6 август в Белград. Миналата година двата отбора се срещнаха също в третия квалификационен кръг за Шампионската лига, като тогава напред продължиха разградчани.

Като футболист Дерменджиев е играл за "Славия", "Янтра" и "Спартак" (Пд), а след това - старши треньор на "Литекс" и "Сливен". Заемал e и длъжността главен мениджър в "Ботев" (Пд). 

Във "Фейсбук" страницата на "Лудогорец" запалянковци коментират отстраняването на Стоев като грешка. Пред Sportal.bg собственикът на клуба Кирил Домусчиев обяснява треньорската рокада така:

"Това е решение на ръководството. Нямаше как аз като собственик да не се съобразя с него. Вижда се, че в последните мачове "Лудогорец" не седеше добре на терена и затова трябваше да вземем мерки. Нека не забравяме, че феновете и приятелите на "Лудогорец" също не харесаха играта на отбора в последните срещи.

Георги Дерменджиев е неделима част от клуба през последните години и затова решихме той да поеме отбора. В "Лудогорец" няма нищо временно. Дерменджиев става треньор за постоянно и ще има нашето доверие. През последните години той е човекът, който е в основата на успехите, тъй като футболната материя му е много позната.

Дерменджиев е поставен в трудна ситуация, тъй като няма време за реванша с "Партизан". Надявам се обаче да има презареждане в тима, най-вече емоционално. За няколко дни няма как да подобрим физическата подготовка и играта. Вчера питах Стойчо да ми даде обяснение за слабата игра, но той не можа."