Въпреки добрата игра обаче момчетата на Георги Дерменджиев загубиха с 2:3 от "Арсенал"

"Лудогорец" изигра най-добрия си мач в Шампионската лига досега, но все пак отстъпи нещастно срещу "Арсенал" с гол в последните минути на Месут Йозил. 

Разградчани играха срещу "топчиите" като с равен, като дори поведоха с 2:0 през първото полувреме, но "Арсенал" показа опит и класа и обърна мача. 

Още от самото начало на двубоя се видя, че Георги Дерменджиев и неговият щаб са си взели поуки от първия двубой и българския шампион заигра много по-компактно в отбрана. Първата опасност в срещата се откри пред Месут Йозил, който след чудесна триходова комбинация се озова очи в очи с Милан Борян, но ударът му бе слаб и не затрудни стража на "орлите", пише Football24.bg.

В 12-ата минута "Лудогорец" получи възможност да изпълни фаул от удобна за центриране позиция. Вандерсон застана зад топката и я сложи на крака на Кафу, който от малкото наказателно поле успя да я насочи в обратния ъгъл и откри резултата.

Само 3 минути по-късно българският шампион вече водеше с 2:0 след чудесна контраатака на "орлите", която изведе Кафу по дясното крило. Бразилецът успя да центрира към Кешеру, който от се бе пласирал чудесно и направи безпомощен Оспиня.

В 20-ата минута гостите успяха да върнат едно попадение чрез Гранит Джака, но при повторенията се видя, че топката може би напусна очертанията на терена преди Йозил да успее да направи головия пас.

След попадението темпо малко спадна. За съжаление на разградчани обаче резултатът беше изравнен минути преди съдията да свири край на първото полувреме. Аарън Рамзи намери по отличен начин Оливие Жиру в наказателното поле и французинът с глава изравни.

Втората част започна много по-умерено в сравнение с първата. "Лудогорец" се опитваше да задържа повече топката, а гостите нападаха с постепенни атаки. Първото сериозно положение дойде в 63-ата минута и се откри пред "орлите". Вандерсон се озова очи в очи с Оспиня след мълниеносна контраатака, но ударът му бе спасен от стража на "артилеристите". 

Само 2 минути по-късно Вандерсон отново имаше сходна възможност този път по другото крило, но колумбийският страж на гостите излезе навреме и затвори ъгъла на бразилеца. 

В 88-ата минута обаче Месут Йозил се измъкна от засадата и с изключително красиво изпълнение успя да подмине вратаря на "Лудогорец" и двама от защитниците, оставайки по този начин пред празна врата. Така "Арсенал" се сдоби с желаните три точки, но далеч не толкова лесно, колкото очакваше. 

След края на мача мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер похвали "Лудогорец" за добрата игра.

"Преди мача казах, че "Лудогорец" е добър отбор, изненадах се от бързия им старт, от скоростта им, доволен съм, че изравнихме до почивката. Имаме двама вратари от световна класа и това се показа и в този мач, беше важно да се класираме, сега играем срещу ПСЖ у дома, имаме шанс да вземем първото място. В Лондон те играха добре през първото полувреме, а сега през целия мач. Беше важно да спечелим, тъй като това е мач от Шампионската лига, "Лудогорец" е отличен отбор, но им липсва малко опит, но тези мачове са добър опит за тях", заяви Венгер.

Наставникът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев също коментира двубоя с "Арсенал": 

"За нас е добре това, че изиграхме отново един добър мач, и в Англия мачът беше много добър, но там ни вкараха много голове. Арсенал е отличен отбор, когато сбъркаш и наказва. Играхме като равен с равен с този тим, имахме шансове и при 2:2 да отбележим, нашият тим се учи с такива мачове", заяви наставникът на разградчани.

"Трябва характер, за да се изправиш срещу такива тимове и да играеш като равен с равен с такива отбори. Още повече след тежката загуба в първия мач. Лудогорец винаги има високи цели, видяхте как загубихме тази среща. Срещу такъв голям съперник и играеш равностойно има положителни моменти, но има и леко разочарование, не ни надиграха, можеше и двубоят да завърши наравно, това щеше да е добър имидж, а също така и спечелена точка. Гледам на футбола много реално", коментира още Дерменджиев.

Източник: Football24.bg