Крайните класирания в групите на Шампионската лига

Българският шампион "Лудогорец" приключи участието си в Шампионската лига след загуба с 4:0 от "Реал" (Мадрид) на стадион "Сантиаго Бернабеу". Разградчани останаха на последното място в група "B" с актив от 4 точки.

Край на едно достойно участие

Домакините контролираха през цялото време играта, но въпреки това "Лудогорец" също имаха няколко добри положения.

Голмайстори в срещата станаха Кристиано Роналдо, Гарет Бейл, Алваро Арбелоа и Алваро Медран. Младият Медран отбеляза първия си гол в Шампионската лига, докато Кристиано Роналдо покачи сметката си на 72 попадения и е само на две от рекьордьора Лионел Меси.

Загубата означава край на участието на разградчани в европейските клубни турнири. Въпреки това българският отбор се представи достойно и събра цели четири точки, като постигна и първа победа на български отбор съвременния вариант на най-престижния клубен турнир.

Доволни от цялостното представяне

Въпреки загубата след мача треньорът на разградчани Георги Дерменджиев остана доволен от представянето на неговите момчета.

"Целите на нашите собственици са изключително високи. Имахме възможност в началото да завършим с по-добри резултати с "Ливърпул" и с "Реал". Можеше да постигнем повече в София срещу мадридчани и да вземем точка. Така се трупа точков актив, средства и имидж на отбора. Тогава ни липсваше опит, особено в първия мач, а след това вече не ни разрешиха да вземем тази точка", заяви Дерменджиев.

"Това е едно стъпало за "Лудогорец", което ще се повтаря. Искам и в бъдеще пак да ни се падат такива отбори. Нашата група бе от най-трудните - Базел редовно играе в Шампиоска лига, Ливърпул 5 пъти е печелил турнира, "Реал" е настоящ шампион и с 10 титли. Освен това "Реал" излезе за 19 поредна победа, а Кристиано иска да гони головия рекорд на Меси и видяхте каква мотивация имаха срещу нас. Мисля, че Лудогорец се държа достойно и имаше моменти, в които отиграмхе добре ситуациите", допълни наставникът.

В другия мач от групата Ливърпул и Базел завършиха при резултат 1-1 на "Анфилд". Така от група "В" напролет в на 1/8-финалите продължават "Реал" и "Базел", "Ливърпул" ще играе на 1/16-финалите на Лига Европа, а "Лудогорец" ще се съсредоточи върху родния шампионат.

Крайните класирания по групи

Ето и крайното класиране от груповата фаза в Шампионската лига. Първите два отбора продължават във фазата на директните елиминации на ШЛ, а третите отбори влизат в 1/16-финалите на Лига Европа.:

ГРУПА A
1. "Атлетико" (Мадрид) - 13
2. "Ювентус" - 10
3. "Олимпиакос" - 9
4. "Малмьо" - 3

ГРУПА B
1. "Реал" (Мадрид) - 18
2. Базел" - 7
3. "Ливърпул" - 5
4. "Лудогорец" - 4

ГРУПА C
1 "Монако" - 11
2. "Леверкузен" - 10
3. "Зенит" - 7
4. "Бенфика" - 5

ГРУПА D
1. "Борусия" (Дортмунд) - 13
2. "Арсенал" - 13
3. "Андерлехт" - 6
4. "Галатасарай" - 1

ГРУПА E
1. "Байерн" - 12
2. "Манчестър Сити" - 5
3. "Рома" - 5
4. ЦСКА (Москва) - 5

ГРУПА F
1. ПСЖ - 13
2. "Барселона" - 12
3. "Аякс" - 2
4. АПОЕЛ (Кипър) - 1

ГРУПА G
1. "Челси" - 11
2. "Спортинг" - 7
3. "Шалке 04" - 5
4. "Марибор" - 3

ГРУПА H
1. "Порто" - 13
2. "Шахтьор" - 8
3. "Атлетик Билбао" - 4
4. БАТЕ (Борисов) - 3