Бившият шеф на ДАНС изчезна безследно на 5 декември

И Интерпол обяви бившия шеф на ДАНС Петко Сертов за издирване в раздела "изчезнали хора". Това е пети ден от изчезването му.

Записи и източници

За последно е видян в петък вечерта да излиза от дома си без двата си мобилни телефона и от тогава няма връзка с него. Според източници на Нова телевизия, че Сертов не е имал здравословни проблеми.

Вчера Би Ти Ви съобщи, че разполага с видеозапис, който последния момент на бившия председател на ДАНС, преди да изчезне безследно. Кадрите показват излизането от дома му в центъра на София в петък следобед. Петко Сертов напуска дома си в петък минути преди 15.00 часа, показват записите от камери. Той се отдалечава от жилището си пеша. Носи със себе си единствено чанта.

Информация от МВР

Според вътрешният министър Веселин Вучков в полицията няма постъпила информация някой да е виждал Петко Сертов от петък насам. Вучков отказа да коментира информацията, че в петък следобед бившият шеф на ДАНС е изтеглил голяма сума пари от банков клон. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви, че няма данни Сертов да се е регистрирал в хотел, каквито твърдения се появиха в медиите.

От вътрешното министерство апелираха и към хората, ако някой има конкретна информация затова къде е бившият председател на ДАНС, да се обади.

Очаква се днес полицията да оповести повече данни по издирването на Сертов.

Петко Сертов бе първият директор на ДАНС от създаването на агенцията през 2008 г. до лятото на 2009 г., когато бе освободен от агенцията. Впоследствие той оглавяваше и създадения през 2009 г. Център за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР).