В репертоара им за концертите влизат вечни български рокхитове от четири десетилетия насам

След "Фондацията" ето я и новата супергрупа на България, събрала три поколения музиканти под името "Легендите": Константин Марков и Стенли от "Тангра", Константин Цеков от ФСБ, Йордан Караджов от "Сигнал", Митко Кърнев от "Д2" и Любо Киров.

Наесен шестимата тръгват на концерти в цялата страна, с които имат амбицията да разкажат историята на българския рок през най-емблематичните песни от репертоара си за последните 40 години.

Това са легендарни песни - "защото всички сме създавали спомени върху тях, преживяли сме ги, а днес ги изпълняваме с нова енергия", разкрива Данчо Караджов и признава: "За мен "Легендите" е сбъдната мечта, защото винаги съм искал да бъда част от супергрупа!".

Любо Киров пък определя начинанието като "своеобразна машина на времето, която ще ви преведе през историята на българската рокмузика".

Той и колегите му вокалисти влизат и в нови роли: Стенли ще пее хитовете на "Д2", Данчо Караджов - на група "Те", а Любо - на ФСБ, като същевременно ще покаже уменията си като барабанист.

Подготвяме съвременен спектакъл, който ще се хареса дори и на хората, които не са били родени по времето, когато тази музика е създавана, обещава Митко Кърнев.

Припомни си дебютното им участие заедно на наградите на "БГ радио" през май.