Данчо Караджов - съдия в "Гласът на България-2"

Йордан Караджов

рокпевец, фронтмен на група "Сигнал"

Йордан, или просто Данчо, Караджов (роден на 20 януари 1952 г. в София) е фронтмен на една от най-обичаните български групи. Ветеран на българската роксцена, с кариера, която обхваща повече от три десетилетия, той е изпял хитове като "Да те жадувам (Недопустимост)" и "Сбогом".

В сайта на "Сигнал" за него пише: "Неговата енергия и воля са крепили групата в най-тежките й моменти. Той е връзката с публиката, от него най-вече текат флуидите. Мелодиите се раждат в неговата глава, после хората сами решават кое е хит и кое не. Гласът му става все по-добър и по-добър с годините, подобно на отлежалите български вина..."

На 21 март 2012 г. той празнува 60-годишнината си с голям концерт в зала 1 на НДК, а с вестниците "Труд" и "24 часа" излиза соловият му албум "Tакъв е животът" (C`est la vie) - с девет нови песни, чиито музика и текст са изцяло на негови, а за аранжиментите му е помагал Красимир Гюлмезов.

През 2013 г. е ментор във втория сезон на "Гласът на България" заедно с Миро, Преслава и Вики Терзийска, а Красимира Иванова от неговия отбор се класира втора.

В началото на лято 2013 "Сигнал" навършва 35. Групата отбелязва годишнината от създаването си с национално турне, чиято кулминация е концертът в столичната зала "Арена Армеец" на 27 ноември.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност