Продължението на анимационния хит от 2014 г. изправя познатите герои в битка с извънземните нашественици от детската версия на конструкторите - Duplo

Продуцентите от "Дисни" и "Лукасфилм" сигурно ще се изядат от яд, че уволниха режисьорите Фил Лорд и Кристофър Милър - наетият на тяхно място ветеран Рон Хауърд презасне 2/3 от "Соло: История от Междузвездни войни", което наду бюджета до 250 млн. долара, но готовият филм се оказа огромно разочарование за феновете на космическата сага - и боксофиса... 

Макар че останаха във финалните надписи като изпълнителни продуценти, Лорд и Милър вече са загърбили тази компрометираща страница от професионалната си биография и продължават с още успешни проекти на анимационния фронт.

След "Спайдърмен в Спайди вселената", който спечели "Златен глобус", а сега е фаворит и в номинациите за "Оскар" при пълнометражните анимации, тандемът пуска продължение на своя "Лего Филмът" (2014) и разклоненията му "Лего Батман" и "Лего Нинджаго".

Видео: Героите на "ЛЕГО: Филмът" в реклама

Режисьор на "ЛЕГО Филмът 2: Второто пришествие", по кината от този петък, 8 февруари, е Майк Мичъл, работил по анимации на "Дриймуъркс" като "Шрек завинаги" и "Тролчета", а Лорд и Милър са сценаристи и продуценти.

У нас филмът е озвучен на български с гласовете на Атанас Сребрев, Татяна Захова, Росен Русев, Иван Велчев, Петър Бонев, Иля Пепеланов, Царина Юхновска, Елена Бойчева и др., а в записите на песните участват певиците Прея и Тони плюс Камен Асенов, Венцислава Асенова и Калина Асенова.

В оригинала Крис Прат се завръща като гласа на Емет, като озвучава още един персонаж - космическия каубой Рекс Опасния, вдъхновен от игралните роли на актьора във филми като "Пазители на галактиката" и "Джурасик свят".

Елизабет Банкс отново е бойната Луси / Wyldstyle, Уил Арнет е ЛЕГО Батман™, Ник Оферман е полупиратът Металната брада / Железния, Чарли Дей ("Огненият пръстен", "Шефове гадняри") е астронавтът Бени, а Алисън Бри (сериала "Колеж Грийндейл") - котенцето еднорог Принцеса Юникити, трансформирано в Дива мацка / Ultrakatty.

За кратко се появяват и други супергерои от Лигата на справедливостта: Жената чудо, Аквамен, Супермен, дори злият Лекс Лутър. Има и няколко забележителни гост-звезди като върховната съдийка Рут Бейдър Гинсбърг, които се мяркат за секунди, но са приятна изненада... 

Сред новите актьори са Тифани Хадиш и Артуро Кастро като кралица КакватоИскаДае (Watevra Wa-Nabi) и дясната й ръка - Фунийката сладолед (Ice Cream Cone), плюс загадъчното извънземно Генерал Разруха (наричано още Сладък хаос), което говори с гласа на Стефани Беатрис от сериала "Бруклин 99".

Сюжетът беше загатнат още в края на първия филм. Пет години по-късно град Бриксбърг е опустошен от космически нашественици, дошли под формата на Duplo®, версията на "Лего" конструкторите за деца до 5-годишна възраст.

Пришълците са разрушили всичко по-бързо, отколкото може да се възстанови, и градът вече се нарича Апокалипсбърг. Оцелелите живеят в пустинята и техният постапокалиптичен свят напомня "Лудият Макс: Пътят на яростта"...

В битката срещу извънземните - и стремежа да възстановят хармонията в "Лего" вселената - Емет, Люси, Батман и техните приятели стигат до далечни, неизследвани светове, сред които галактика в стил... мюзикъл. А това подлага на ново изпитание тяхната смелост, креативност и конструкторските им умения...

Към визуалната вакханалия сега е добавен и саундтрак с повече песни, сред които е и хитът от предишния филм, номинираната за "Оскар" Everything is Awesome, която сега звучи в нова версия. The Lonely Island участват и в новата песен от финалните надписи - Super Cool, изпълнена от Бек и Робин, но парчето, което ще заседне в главата ви, е The Catchy Song, достъпна и в 10-часова версия.