Камила Кабейо (екс-Fifth Harmony) се превърна в световна сензация със своя самостоятелен хит, станал най-слушаната женска песен в Spotify. Парчето, което възпява нейния роден град в Куба й донесе и две видеонагради от MTV

Камила Кабейо е поредната попзвезда, която прави шеметна самостоятелна кариера след отделянето си от групата - подобно на Роби Уилямс, Майкъл Джексън, Бийонсе и Джъстин Тимбърлейк. Тази седмица тя триумфира и на видеонаградите на MTV в Ню Йорк, където Havana беше обявен за най-добър клип, а тя - изпълнител на годината (в конкуренция със свои колеги и от двата пола).

21-годишната певица от кубински произход изгря в американския X-Factor през 2012 г. и стана част от момичешката група Fifth Harmony, но в края на 2016 г. напусна петорката и пусна соловия си сингъл Crying in the Club. Той имаше скромен успех, но след като се преориентира към латинозвученето, тя налучка верния ритъм - особено с Havana.

Вторият сингъл от дебютния й самостоятелен албум Camila излезе миналия август и до началото на юни т.г. се превърна в най-слушаната песен на певица в платформата Spotify, където по принцип властва британецът Ед Шийрън. Havana обаче събра там над 890 млн. прослушвания, с които изпревари досегашната рекордьорка Сия и нейния хит Cheap Thrills

Близо 7-минутният клип на Камила, който за 10 месеца е гледан близо 670 млн. пъти, започва в стила на теленовелите. Сюжетът прераства в късометражен филм с участието на латинозвездите Леле Понс и ЛеХуан Джеймс - а после се пренася в клубната атмосфера на кубинската столица, където на певицата партнира хип-хоп изпълнителя Йънг Тъг. Режисьор на клипа е Дейв Майерс, работил с изпълнителки като Пинк, Миси Елиът и Кейти Пери.

Всъщност с Havana Камила Кабейо възпява родния си град. След като в продължение на няколко години семейството се колебае между Куба и Мексико, откъдето е баща й, се заселват в САЩ - в Маями, щата Флорида, - когато тя е още едва 5-годишна.