"Тролчета" идва в кината наесен, но вече беше представен на кинофестивала в Кан, а Джъстин Тимбърлейк пусна клип към песента си от филма - Can't Stop The Feeling, където се появяват и останалите звезди, които озвучават симпатичните герои.

Може би и вие пазите от детството си някое тролче с яркоцветна коса, за която разправяха, че носи късмет, ако я потъркаш между пръстите си.

Сега цялата гама на тези играчки се пренася на големия екран в новата пълнометражна анимация от създателите на "Шрек" и "Мадагаскар", очаквана по кината в началото на ноември. Новите миниатюрни герои "пеят, танцуват и много се забавляват. Те са сладурски и цветни, а по всичко изглежда - и много вкусни".

Главните роли озвучават Ана Кендрик от "Перфектният ритъм" (в ролята на принцеса) и Джъстин Тимбърлейк, които минаха заедно и по червения килим при откриването на кинофестивала в Кан, където филмът имаше предварителна прожекция.

С гласовете си участват още певицата Гуен Стефани, Джеймс Кордън, Ръсел Бранд, Кунал Наяр от сериала "Теория на Големия взрив" и шведското дуо Icona Pop, нашумели с хита I Love It, звездата от "Монти Пайтън" Джон Клийз, Кристофър Минц-Плас, Зоуи Дешанел, Джефри Тамбор, Кристин Барански, Кувенжане Уалис.

Някои от тях се появяват в първия нов клип на Тимбърлейк от доста време насам - към песента Can't Stop The Feeling, пусната няколко дни преди гостуването на Джъстин в Стокхолм за финала на Евровизия 2016 тази събота.

Жанрът е "анимационен мюзикъл", а сюжетът обяснява как тролчетата са се сдобили с разноцветните си коси и кои са най-големите им врагове...

Анимационното подразделение на "Дриймуъркс" - което "Ен Би Си Юнивърсъл" наскоро обявиха, че придобиват за 3,8 млрд. долара, - се надява да започне с "Тролчета" следващата си успешна поредица, наред с "Кунг-фу панда", "Как да си дресираш дракон" и "Круд".

За целта от киностудията дори откупили правата върху разпространението на куклите, известни още като Dam doll по името на датчанина Томас Дам.

Дърварят и бъдещ основател на компанията Dam Things създал първите тролчета в далечната 1959 г., след като заради финансови затруднения нямал пари за коледен подарък на дъщеричката си. Няколко години по-късно играчките му се превръщат в световна мания.

Преди десетина години тролчетата станаха герои на анимационния сериал Trollz, който се опита да възроди популярността им. Завръщането им на пазара сега изглежда гарантирано.

Джъстин Тимбърлейк и Ана Кендрик представят "Тролчета" в първия ден от 69-ия кинофестивал в Кан, 11 май 2016 г. Снимки: "Туентиът сенчъри фокс" / "Фокс интернешънъл"