Ситкомът, носител на "Еми" и "Златен глобус" - от 7 ноември по bTV Comedy.

Сериалът "Теория за Големия взрив" е познат на българския зрител и от други канали, но сега можеш да започнеш да го гледаш от началото, ако си го пропуснал досега. 

Историята за двама умни приятели, които знаят и най-малките подробности за квантовата физика, но що се отнася до ежедневието на Земята, се чувстват като пълна нула, ще забавлява зрителите на bTV Comedy. Поредицата започва на 7 ноември, епизодите ще се излъчват всеки делник от 23 ч.

"Теория за Големия взрив" е носител на редица престижни награди, сред които "Еми" и "Златен глобус". Негови създатели са Чък Лори ("Двама мъже и половина", "Сиби", "Огнената Грейс") и Бил Пради ("Момичетата Гилмор", "Фантазьорът"), работили заедно и по "Дарма и Грег".

Благодарение на сериала Джони Галеки и Джим Парсънс влизат и в списъка с най-печелившите актьори на 2012. Героите им Леонард (Галеки) и Шелдън (Парсънс) са съквартиранти, блестящи физици, истински "мозъци", които са наясно как работи вселената. Тази тяхна гениалност обаче не им помага в общуването - особено с жените. 

Всичко това започва да се променя, когато в съседния апартамент се заселва свободолюбива красавица на име Пени (Кейли Куоко). 

Шелдън е напълно щастлив да прекарва вечерите си в игра на специалната игра с думи, която си устройват със социално неадекватните си приятели – колегите учени Хауърд Уоловиц (Саймън Хелбърг) и Кутрапали (Кунал Нейяр). 

Леонард обаче съзира в Пени цяла нова вселена от възможности... включително за любов.

У нас сериалът започна да се излъчва през 2008 г. по Нова телевизия, с повторения по Диема и Диема 2.