През 2015 г. продължението на Pitch Perfect стана най-касовата музикална комедия, а сега получи и две филмови награди от MTV - за актьорски ансамбъл и екранна целувка

"Перфектният ритъм" / Pitch Perfect беше един от неочакваните кинохитове на 2012 г., продуциран от актрисата Елизабет Банкс (Ефи Тринкет в поредицата "Игрите на глада"). След неговия успех тя се ангажира лично да режисира продължението, като запази и своята поддържаща роля.

Първият филм, създаден по документалната книга на Мики Рапкин Pitch Perfect: The Quest for Collegiate A Cappella Glory, събра над 100 млн. долара приходи и стана второто най-касово заглавие в жанра на музикалните комедии след "Рок училище".

"Перфектният ритъм 2" подобри това постижение и излезе начело в класацията, като приходите надхвърлиха почти десетократно 29-те млн. долара бюджет. А през лято 2017 се чака и Pitch Perfect 3...

Съвсем логично при този касов успех, на юбилейните кинонагради на MTV, раздадени за 25-и път на 9 април, "Перфектният ритъм 2" получи отличията в две категории - за актьорски ансамбъл и най-добра целувка, която Ребъл Уилсън и Адам Дивайн (от сериала "Модерно семейство") възпроизведоха и на живо, като се затъркаляха по сцената.

Невероятно е, че спечелихме тази награда, защото в действителност помежду ни няма никаква сексуална химия, коментира преди това 36-годишната й актриса, а партньорът й, на 32, се съгласи, оставяйки се тя въпреки това да го награби, досущ като на екрана...

Сюжетът на новия филм, който излезе през 2015-а: Бека (Ана Кендрик от "Здрач"), Дебелата Ейми (Ребъл Уилсън, "Наръчник за необвързани"), Клоуи (Британи Сноу), Лили (Хана Мей Лий) и останалите девойки от студентската вокална група "Бардън белас" отиват на световния шампионат по акапелно пеене, който американците досега не са печелили - "понеже целият свят ги ненавижда".

Първият трейлър за продължението беше озвучен с тяхната версия на стария американски фолк хит When I'm Gone...

Песента нашумя от видеото на Ана Кендрик с чашите - Cups, което беше гледано над 165 млн. пъти и се нареди между най-оригиналните музикални клипове на 2013 г.