Първи трейлър за биографичния филм, който проследява как групата пуска най-големия си хит, Bohemian Rhapsody, и пее на стадион "Уембли" в най-мащабния благотворителен гиг, "Лайв ейд"

"Бохемска рапсодия" проследява метеоритния възход на британската рокгрупа - от техните легендарни песни и революционна музика през ръба на разрухата, след като бурният личен живот на фронтмена Фреди Мъркюри (Рами Малек) излиза извън контрол, до триумфалното им завръщане в навечерието на мегаконцерта Live Aid, където певецът, изправен пред животозастрашаващо заболяване, ги води в едно от най-невероятните изпълнения в историята на рок музиката, затвърждавайки наследството на групата, която продължава да вдъхновява мечтатели и меломани до ден-днешен... 

Виж още: Нов актьор влиза в ролята на Фреди Мъркюри

Рами Малек (сериала Mr. Robot) и Гуилъм Лий (сериала "Убийства в Мидсъмър") в кадър от "Бохемска рапсодия"

Филмът, по кината у нас от 2 ноември, взима заглавието си от най-големия хит на групата, сингъл от албума A Night at the Opera (1975), а фактът, че продукцията се ползва с подкрепа от колегите на Фреди, дава възможност от екрана да звучат оригиналните им песни. 

Самата Bohemian Rhapsody, с близо 6-минутното си времетраене и своя видеоклип, днес се смята за една от най-великите рокпесни в историята.

Филмът е завършен от Декстър Флечър (заснел биографичния "Еди Орела", но също така актьор), който миналата есен замени на режисьорския стол американеца Брайън Сингър. Титулярът, известен с работата си по поредицата X-Men и като продуцент на хитовия сериал "Д-р Хаус", беше уволнен, защото не се завърнал навреме на снимачната площадка след Деня на благодарността. 

Той се оправда със здравословен проблем в семейството си, но злите езици намекнаха за негов конфликт с актьорите, а междувременно името му беше замесено и в холивудския сексскандал...

Брайън Сингър (вляво) на снимачната площадка на "X Men: Апокалипсис" през 2016 г.