Отново сме на финал! От концертните изпълнения стана ясно, че водещите вокали в петорката "Екуинокс" са на американските гост-певци, но в полуфиналното представяне на Bones се открои и гласът на Жана Бергендорф

Bones на "Екуинокс" отново класира страната ни на финал в Евровизия! След първата конкурсна вечер в Лисабон на 8 май, когато пяха под номер 10 Жана Бергендорф, Владо Михайлов - Vladdi, Трей Кембъл, Джони Мануел и Георги Симеонов - JJ, излизат на сцената и в събота, 12 май.

Във вторник за нас гласуваха тв зрителите в Испания, домакина Португалия, Великобритания и останалите държави от първия полуфинал: Чехия, Белгия, Австрия, Ирландия, Кипър, Гърция, Израел, Швейцария, Финландия, Беларус, Литва, Албания, Исландия, Азербайджан, Естония, Армения, Хърватия и Македония.

За финала на Евровизия 2018 се класира и австрийският представител Сезар, чиято песен Nobody But You също е дело на "Симфоникс".

Фаворит в тазгодишното издание е израелската песен Toy, която води в залозите на букмейкърите. Първоначално страната ни се сочеше като претендент за второто място, но впоследствие загуби позиции, а напред в прогнозите излезе норвежецът от беларуски произход Александър Рибак, който вече е печелил конкурса за втората си родина - през 2009 г. с Fairytale (Приказка). Новата му песен се нарича That's How You Write a Song.

Представителите на България, сред които и двама американски певци, пристигнаха да репетират Bones в португалската столица още в края на април. 

Тъй като в изпълненията не се допускат предварително записани гласове, композиторът Борислав Миланов е включил като беквокалистка в екипа и народната певица Мария Димова (Мия Ди).

Equinox излязоха на сцена за първи път месец преди полуфинала в Лисабон, на най-голямото промоционално събитие преди песенния конкурс - лондонското Eurovision Party. 

Тогава петимата изпълниха за първи път пред публика не само песента Bones, с която се състезават на 8 май, но и два акустични кавъра - Imagine на Джон Ленън и Who You Are на Джеси Джей.

От средата на април петимата започнаха репетиции на сценичното си представяне с шведската топхореографка Саша Жан-Батист, работила миналата година и с Кристиан Костов.

Преди това вицешампионът от Евровизия 2017 се присъедини към "Екуинокс" за концерта на участниците, който се състоя в Амстердам на 14 април. Bones има красиво послание, а целият проект е посветен на любовта, таланта и музиката, коментира Крис.