Първи кадри от "Рухналото кралство" (Jurassic World: Fallen Kingdom), по кината в началото на лято 2018, е петият филм в хитовата поредица за динозаврите

"Джурасик свят", продължение на трилогията "Джурасик парк", излезе през 2015 г. и стана четвъртият най-касов филм в историята с приходи над 1,6 млрд. долара.

Виж още: "Джурасик свят" счупи над 10 рекорда

Следващият филм в динозавърската поредица - "Джурасик свят: Рухналото кралство" - тръгва по кината в началото на лято 2018 под режисурата на испанеца Хуан Антонио Байона ("Невъзможното").

В главните роли се завръщат Крис Прат и Брайс Далас Хауърд. Към актьорския състав се присъединяват още Джеймс Кромуел, Тоби Джоунс, Джералдин Чаплин и звездата от "Джурасик парк 2: Изгубеният свят" (1997) Джеф Голдбум като математика д-р Иън Малкълм.

Режисьорът на предишния филм Колин Тревъроу, който щеше да снима "Междузвездни войни 9", но се размина с този ангажимент, тук е съсценарист и изпълнителен продуцент редом със Стивън Спилбърг, режисирал оригиналните екранизации по Майкъл Крайтън.

Видео: "Джурасик свят III" (2001)

"Рухналото кралство" ще е още по-страшен, малко по-мрачен и ще продължи да доразвива историята в неочаквани посоки, загатва Крис Прат.

Сюжетът: Четири години след събитията в "Джурасик свят", когато динозаврите унищожиха увеселителния парк, Исла Нублар е изоставен от хората и населяван само от праисторическите животни. Те обаче също не нуждаят от помощ, тъй като вулканът на острова се активизира.

Оуен (Прат) и Клеър (Хауърд) повеждат спасителна мисия, като неговата цел е и да открие Блу - единствената оцеляла от неговите дресирани велоцираптори, която явно се е сдобила с потомство.

Когато обаче пристигат там, лавата вече пълзи по склоновете, а експедицията разкрива заговор, който може да върне цялата планета към прастарите времена...

От екипа обещават повече динозаври от когато и да било, които при това не са компютърно генерирани, а кукли, съживени със средствата на аниматрониката.