Епизод VIII под заглавие "Последните джедаи" идва по кината през декември. Ето подгряващия трейлър с БГ субтитри, първи плакат с главните действащи лица и специалния клип в памет на Кари Фишър (принцеса Лея)

Подгряващият трейлър за тазгодишния епизод VIII на "Междузвездни войни" беше представен на Star Wars Celebration 2017 и се превърна в едно от най-коментираните събития. Няколкодневният форум тече в Орландо, щата Флорида, в навечерието на 40-годишнината от премиерата на космическата сага, която шества по кината от май 1977.

Както стана известно още през януари, продължението на "Силата се пробужда" (2015) е озаглавено "Последните джедаи" - или "Последният джедай", - а режисьор е Райън Джонсън, работил последно по "Looper: Убиец във времето" и епизоди от сериала "В обувките на Сатаната". Премиерата е насрочена за средата на декември.

Първите кадри ни връщат към финала на предишния филм и манастира на ирландския остров Скелиг, където последният джедай Люк Скайуокър (Марк Хамил) живее като отшелник. Именно там младата Рей (Дейзи Ридли) му носи светлинния меч, с който по-рано влезе в дуел с Кайло Рен / Бен Соло (Адам Драйвър).

Синът на принцесата, сега генерал Лея Органа (покойната Кари Фишър), и покойния Хан Соло (Харисън Форд) е третото основно лице върху плаката на Епизод VIII, заедно с Люк и Рей.

Новите актьорски попълнения включват Бенисио дел Торо и Лора Дърн, а първите кадри ни показват още героите на Джон Бойега и Оскар Айзък, както и дроидите R2-D2 и BB-8.

Остарелият Скайуокър има последната дума в тийзъра, но репликата му "Време е джедаите да приключат..." изглежда недовършена и оставя повече въпроси, отколкото отговори.

Виж още: Любопитно за старите "Междузвездни войни" и 30 факта за "Силата се пробужда"

Ден по-рано в Орландо беше показан и петминутен клип в памет на актрисата, която играе принцеса Лея. Кари Фишър почина в края на миналата година от инфаркт, след като засне сцените си за "Последните джедаи". Продуцентката Катлийн Кенеди бе категорична, че участието й в космическата сага приключва преди следващия Епизод IX, очакван през 2019 г.