Епизод VIII под заглавие "Последните джедаи" идва по кината през декември. Ето подгряващия трейлър с БГ субтитри, задкулисно видео, първи плакати с главните действащи лица и специалния клип в памет на принцеса Лея

Триминутно видео от снимачната площадка на "Междузвездни войни: Последните джедаи", показано от "Дисни" на изложението D23 в Анахайм този уикенд, предупреждава, че сюжетът на новия филм е неочакван дори за актьорите, които се снимат в поредицата от самото й начало - но напълно оправдан от драматургична гледна точка.

Задкулисните кадри допълват подгряващия трейлър за Епизод VIII, представен на Star Wars Celebration 2017 през април - месец преди 40-годишнината от премиерата на космическата сага, която шества по кината от май 1977.

Остарелият Люк Скайуокър има последната дума в тийзъра, но репликата му "Време е джедаите да приключат..." изглежда недовършена и оставя повече въпроси, отколкото отговори.

Както стана известно още в началото на годината, продължението на "Силата се пробужда" (2015) е озаглавено "Последните джедаи" - или "Последният джедай", уточнява режисьорът Райън Джонсън, работил последно по "Looper: Убиец във времето" и епизоди от сериала "В обувките на Сатаната". Той признава, че е придал на историята шокиращ обрат, който обаче е същевременно искрен и реалистичен...

Виж още: Любопитно за старите "Междузвездни войни" и 30 факта за "Силата се пробужда"

Премиерата е насрочена за средата на декември, а новите актьорски попълнения включват Кели Мари Тран в ролята на Роуз Тико, работник по поддръжката в базата на Съпротивата.

Към екипа са се присъединили и утвърдени звезди като Бенисио дел Торо и Лора Дърн, която играе вицеадмирал Адилин Холдо. Техните първи снимки от фотосесията пред Ани Лейбовиц също се появиха в юбилейния брой на сп. "Венити феър".

Подгряващият трейлър ни върна към финала на предишния филм и манастира на ирландския остров Скелиг, където последният джедай Скайуокър (Марк Хамил) живее като отшелник. Именно там младата Рей (Дейзи Ридли) му носи светлинния меч, с който по-рано влезе в дуел с Кайло Рен / Бен Соло (Адам Драйвър).

Лицата на тримата бяха и върху първия плакат на Епизод VIII.

На индивидуалните плакати, представени на D23, са още героите на Джон Бойега и Оскар Айзък плюс принцесата от старата трилогия, сега генерал Лея Органа - в последния филм на покойната Кари Фишър.

Виж още: Кокаин, хероин и екстази спрели сърцето на Кари Фишър

През април в Орландо беше показан и петминутен клип в памет на актрисата, която си отиде в края на миналата година от инфаркт, след като засне сцените си за "Последните джедаи".

Продуцентката Катлийн Кенеди бе категорична, че участието й в космическата сага приключва преди следващия Епизод IX, очакван през 2019 г.

Виж още: Филмът за Хан Соло няма да е комедия