В премиерната комедия на Патрик Хюз "Бодигард на убиеца", снимана у нас, участват още Самюъл Джаксън, Салма Хайек и Гари Олдман

След "Непобедимите 3" Патрик Хюз се завърна у нас, за да режисира и "Бодигардът на убиеца" / The Hitman's Bodyguard, а резултатът е екшън комедия с четири от най-големите холивудски звезди - но с двойно по-малко звезди в отзивите на кинокритиката.

Райън Рейнолдс, натрупал доста позитиви покрай "Дедпул", влиза в ролята на бодигарда от заглавието. Героят му е натоварен с охраната на килър (Самюъл Джаксън), на когото предстои да свидетелства пред Международния наказателен съд. Двамата оцеляват заедно в многобройни опити за покушения...

В актьорския състав се открояват още имената на Салма Хайек и Гари Олдман. Филмът е сниман в София, Амстердам и Лондон. Сцените у нас бяха заснети миналата пролет, когато екшън с престрелка се разигра край коритото на река Владайска по столичния бул. "Сливница".

Видео: Самюъл Джаксън разиграва филмите си в 10 минути

"Бодигард на убиеца" е по кината у нас от 1 септември, нецензурираният подгряващ трейлър е озвучен с баладата от "Бодигард" (1992) I Will Always Love You, а първият плакат пародираше героите на Уитни Хюстън и Кевин Костнър, като поставя в техните роли Джаксън и Рейнолдс.