Филмът, очакван през септември, е нова екранизация на романа, а в ролята на клоуна Пениуайз сега влиза Бил Скарсгаард. Дали е достатъчно ужасяващ? Сигурно, щом подгряващият трейлър постави рекорд по гледаемост

Ако "То", на български в превода на Любомир Николов, ви е запалил да четете Стивън Кинг, сигурно ще се зарадвате на новата екранизация на романа от 1986 г., по кината през септември.

Само за едно денонощие подгряващият клип беше гледан рекордните 197 млн. пъти в различни платформи като YouTube и "Фейсбук", подобрявайки постижението на "Бързи и яростни 8", чийто първи трейлър от края на миналата година постигна 139 млн. прегледа в първите си 24 часа онлайн.

Акцентът в първите видеореклами за "То" пада върху седемте хлапета от Клуба на неудачниците, дръзнали да се противопоставят на древното зло, което връхлита американското градче Дери на всеки 27 години...

Кадрите обаче повдигат завесата и към клоуна Пениуайз, особено в сцената с гибелта на малкия Джорджи, която слага начало и на литературното повествование.

Режисьор на филма "То" е аржетинецът Андрес Мушети, който има опит в хорър жанра от свръхестествения трилър "Мама" (2013).

В ролята на зловещия цирков персонаж сега влиза младият Бил Скарсгард (26), син на шведския актьор Стелан Скарсгард и брат на секссимвола от "Легендата за Тарзан" и сериала "Истинска кръв" Александър Скарсгард.

Бил Скарсгард без клоунския грим - като Матю от "Дивергенти"

Тим Къри (The Rocky Horror Picture Show) играе клоуна в двусерийния тв филм от 1990 г. и залозите са дали приемникът му е в състояние да всее същия ужас у зрителите - или е дори по-добър.

Своя версия на Пениуайз предлага и художникът Петър Станимиров върху кориците на двутомното българско издание на "То" от 1992 г. По-късно клоунът става лице на сборника с негови илюстрации "Вдъхновен от Стивън Кинг".

За най-добрата екранизация по Стивън Кинг се смята "Изкуплението Шоушенк" на Франк Дарабонт (1994), а тази година с нетърпение се очаква и адаптацията на "Тъмната кула", с Идрис Елба и Матю Макконъхи, която също вече има първи трейлър.