Майкъл Кийтън, известен в миналото с ролята на Човека прилеп, е злодеят в новия "Спайдърмен: Завръщане у дома", а на Питър Паркър / Човека паяк с високи технологии помага самият Тони Старк / Железния човек

Том Холанд дебютира като Спайдърмен в "Първият отмъстител: Войната на героите", а това лято (на 07.07) по кината излиза и самостоятелният му филм като Човека паяк - "Спайдърмен: Завръщане у дома".

Като ментор на тийнейджъра във филма участва най-тежката артилерия от супергероите на "Марвъл" - самият Тони Старк / Железния човек, т.е. Робърт Дауни-младши, който се появява на екран в компанията на бодигарда си Хепи Хоган (режисьора на "Железния човек" 1 и 2 Джон Фавро).

Този път обаче ги режисира друг Джон - Уотс, чието име стои зад нискобюджетни филми като Clown (2014) и Cop Car (2015). Той е и сред сценаристите, чийто брой достига половин дузина.

Лешояда пък се играе от друг ветеран в комиксовите екранизации - 65-годишният Майкъл Кийтън, познат като Батман от филмите на Тим Бъртън за Човека прилеп от 1989 и 1992 г.

През последните години той се снима във всеки филм, станал номер 1 на "Оскарите" - като "Бърдмен, или Неочакваната добродетел на невежеството" и "Спотлайт".

Не можем да отречем, че тук ролята на злодей му отива.

В женските роли, отразени и върху плаката, са Мариса Томей и попзвездата Зендая.

За разлика от предишните спайдърмени Тоби Магуайър и Андрю Гарфийлд, тук главният герой Питър Паркър е едва на 15 - и все още не е дорасъл да се присъедини към Отмъстителите, където са (почти) всички останали популярни персонажи на "Марвъл".

Костюмът му обаче е от "Старк индъстрис".