Сюлейманов получи от Върховния касационен съд окончателна присъда от 15 години затвор за това, че на 5 май 2014 г. уби в катастрофа край Луковит Владислав Горанов, Николай Менков и Цвети Таслакова от Плевен

От Окръжната прокуратура в Ловеч потвърдиха, че Хуриет Сюлейманов е задържан в Германия след издадената европейска заповед за арест. Предстои германският съд да се произнесе по екстрадирането му в България.

Европейската заповед ловешката окръжна прокуратура издаде през април т.г., като по-рано той бе обявен за международно издирване.

Сюлейманов получи от Върховния касационен съд окончателна присъда от 15 години затвор за това, че на 5 май 2014 г. уби в катастрофа край Луковит Владислав Горанов, Николай Менков и Цвети Таслакова от Плевен. Процесът срещу него се водеше задочно, тъй като той напусна пределите на страната още докато беше под домашен арест.

Ако съдът в Германия прецени, че са налице изискванията на закона и международните актове, Хуриет ще бъде екстрадиран в България, за да изтърпи наложеното му наказание.