"Опасни води" / The Shallows се рекламира като "Челюсти" за новото поколение"

Докато чака второто си дете от Райън Рейнолдс, Блейк Лайвли се завръща на голям екран в моноспектакъл - битка за оцеляване, в която основните действащи лица са тя и една голяма бяла акула, доплувала до плитчините - оттам и заглавието The Shallows. У нас филмът е по кината като "Опасни води" от 26 август, ден след като актрисата навърши 29.

Сюжетът: Нанси Адамс - студентка по медицина, изгубила наскоро майка си, - отива да кара сърф в усамотено заливче, където се оказва в ловните полета на хищника единак.

Намерила убежище върху малка скала, която скоро ще потъне под водите на прилива, младата жена трябва да намери начин да доплува до брега, отдалечен на едва 200-тина метра - или да се прехвърли на по-близката шамандура, откъдето да продължи борбата за оцеляване...

Живописен фон на този смразяващ кръвта сюжет е крайбрежието на остров Лорд Хоу, природен парк на около 600 морски мили от Сидни, по средата между Австралия и Нова Зеландия. По ирония на съдбата продукцията трябвало да наеме пазачи, които да държат истинските акули далеч от снимачната площадка.

"Винаги съм била ужасена от големите бели акули, но във водата, където живеят, те не изглеждат големи чудовищни същества, а са красиви, спокойни и ведри... В този филм не мислех за акулата като за агресор - тя е забележително творение на природата и просто се опитва да оцелее, също като Нанси", споделя актрисата.

Режисьор на хорър трилъра, сравняван с класиката на Спилбърг "Челюсти" (1975), е испанецът Жауме Колет-Сера, от когото последно гледахме "Директен полет" и "Среднощно преследване" с Лиъм Нийсън.

Виж още: Най-страшните акули (видео)