Макар че често размахва пистолет на екрана, актьорът не е приятел на оръжейния бизнес

На 62 Лиъм Нийсън е сред най-актуалните екшън актьори, чиято кариера напоследък изживява ренесанс с филми като "Директен полет", "Билет за отвъдното", "Твърде лично-3" и предстоящият "Среднощно преследване".

Неговите коментари относно употребата на огнестрелно оръжие обаче предизвикаха гневната реакция на производители.

От PARA USA вече разгласиха в социалните мрежи колко съжаляват, че са осигурили оръжейния арсенал за "Твърде лично-3", и се зарекоха

да бойкотират следващите филми на Нийсън

Поредицата за пенсионирания агент на ЦРУ Брайън Милс е продуцирана от Люк Бесон и досега е изкарала над 750 млн. долара, припомня Си Ен Ен.

Нийсън разкритикува високия процент огнестрелни оръжия в САЩ по време на рекламна обиколка в Дубай миналата седмица. Пред местните "Гълф нюз" той заяви, че "там има прекалено много ш***ни патлаци".

"Населението, ако не се лъжа, е 320 млн, а имат над 300 млн. огнестрелни оръжия. На физически лица, в Америка. Смятам това за позорно. Всяка седмица отваряме вестник и виждаме новина за още няколко деца, избити в училище", коментира Нийсън.

Фотогалерия: 10 суперготини ирландски актьори

Според PARA изказванията на актьора от ирландски произход демонстрират невежество относно фактите и порядките, гарантирани от

американските свободи и Втората поправка на конституцията

От компанията призоваха другите фирми от оръжейната индустрия и партньорите си в Холивуд да се въздържат от обвързването на своите марки и изделия с проекти на Лиъм Нийсън.

Неговият следващ филм, по кината през април, е "Среднощно преследване" и там той често размахва пистолет, тъй като играе застаряващ наемен убиец.

Героят му, по прякор Гробокопача, е принуден да се обърне срещу собствения си шеф (Ед Харис), за да защити сина си (Джоел Кинаман), докато по петите му е едно упорито ченге (Винсън Д'Онофрио), което го преследва от 30 години.