"Директен полет", с оригинално заглавие Non-Stop, събира отново на снимачната площадка Лиъм Нийсън с режисьора на "Без име" (2011) Жауме Колет-Сера. По кината у нас от 28 февруари

Лиъм Нийсън е вече на 61, но продължава да влиза с успех в екшън роли, а Джулиан Мур, нашумялата Лупита Нионго и Мишел Докъри от "Имението Даунтън" са другите по-известни имена в актьорския състав. Главният персонаж е един от американските "небесни шерифи", които пътуват под прикритие като охрана на самолетите от гражданската авиация.

По време на презокеански полет от Ню Йорк до Лондон обаче на телефона му се получават поредица загадъчни текстови съобщения, които настояват той да нареди на авиокомпанията да прехвърли 150 млн. щатски долара по негова сметка. Докато парите не бъдат осигурени, на всеки 20 минути ще бъде убиван един от пасажерите.

Борбата на героя с вътрешните му демони обаче го е лишила от всякакво желание да прояви присъщия на професията си героизъм - намерението му е било просто да изпълнява задачите си като работа на бюро, макар и в небето. Въпреки това поредният му ден в "офиса" се превръща в криза с високи залози.

Заедно с неколцина спътници, на които има доверие, шерифът е принуден да си припомни всеки миг от своята подготовка и да разкрие кой е убиецът на борда на самолета. В инфарктната игра на котка и мишка животът на стотици пасажери виси на косъм...