Отличниците на изминалата година са събрали милиони и милиарди прегледи в YouTube, а шампион по популярност отново е жанрът "музикално видео", където номер 1 е Uptown Funk на Марк Ронсън и Бруно Марс

Малката танцьорка от дебютния клип на рапъра Сайленто "Watch Me (Whip/Nae Nae)" представя хореографията на майка си в най-гледаното любителско видео в YouTube през 2015 г.

Самата песен се нареди сред 12-те хита на лято 2015 и най-популярните 10 нови песни, а 4-годишната Хевън Кинг, оприличавана на Бийонсе, се превърна в онлайн сензация, като собственото й танцово изпълнение е гледано над 115 млн. пъти.

Тя танцува пред камера още от 2-годишна, а розовият автомобил тук й е подарък от тв водещата Елън Дедженъръс, в чието токшоу Хевън е гостувала с майка си, учителка по танци в Атланта.

Видео: Това момиченце може с танците си да ви накара да се смеете с глас, а тези деца ще ви оставят без думи

На второ място в класацията на видеоплатформата за 2015 г. се нарежда най-добрата реклама от Супербоула - клипчето за мобилната игра Clash of Clans: Revenge с участието на Лиъм Нийсън, събрало над 80 млн. прегледа.

В десетката тази година присъстват и три клипа от вечерните токшоута на американските телевизии с водещи Джими Фалън, Джеймс Кордън и Джими Кимъл.

Видео: Най-споделяната реклама за 2015 г.

Най-популярният жанр в онлайн видеото обаче си остават музикалните клипове, като на Адел беше нужен едва месец и нещо, за да вкара Hello в годишния Топ 10. С най-масирано присъствие в десетката е Тейлър Суифт с три позиции, вкл. за миналогодишните Blank Space и Shake It Off.

Номер 1 е хитът на Марк Ронсън с Бруно Марс Uptown Funk, чийто клип излезе през ноември 2014 и тази година е просвирен 1 135 011 558 пъти.

Всички в годишната десетка са с над половин милиард прегледа, като сред тях са още три парчета от миналата година: All About That Bass на Меган Трейнър, отличеното от MTV Chandelier на Сия и испаноезичната версия на Bailando на Енрике Иглесиас, който има концерт в "Арена Армеец" след броени дни, на 14 декември.

Sugar на Maroon 5, в който групата на Адам Левин изненадва сватбари из целия град, е най-гледаното тазгодишно видео, с 908 567 807 прегледа. Сред хитовите клипове, дебютирали през изминалите 11 месеца, са още Love Me Like You Do на Ели Голдинг от саундтрака на "Петдесет нюанса сиво", мегапродукцията Bad Blood на Тейлър Суифт и Hello на Адел.

YouTube класира отделно песните от тази година, като списъкът се оглавява от рапъра Уиз Халифа, който само за шест месеца постигна милиард гледания на See You Again.

В десетката им са още Lean On, която е и най-слушаното парче в аудиоплатформата Spotify, Worth It на петте девойки от Fifth Harmony, друг от летните хитове - Hey Mama на Давид Гета с Ники Минаж, и Elastic Heart на Сия с актьора Шая Лабъф и друга малка танцьорка, Маги Зиглър, снимана също в Chandelier и Big Girls Cry.