Пет от 16-те парчета във филма - изпълнени от "Ролинг стоунс", Ани Ленъкс, Ели Голдинг, Франк Синатра и The Weeknd, в чийто клип почти гола се появява и самата Анастейжа Стийл (Дакота Джонсън)

Дългоочакваната екранизация на "Петдесет нюанса сиво", която излиза по кината за Св. Валентин, е съпроводена от музиката на Дани Елфман и още 14 изпълнения на звезди като Ани Ленъкс, Франк Синатра, "Ролинг стоунс", Бийонсе, Ели Голдинг и Сия.

Бестселърът, по който е създаден филмът, вече е преведен на 51 езика и продаден в тираж над 100 млн. в електронен и печатен формат.

Най-новият трейлър се озвучава от Haunted на Бийонсе, а фон на предишния беше баладичната версия на първия й хит с Джей-Зи Crazy In Love (2003).

The Weeknd - артистичен псевдоним на канадския певец от етиопски произход Абел Тесфайе - участва също с две песни: Where You Belong и Earned It (Fifty Shades of Grey), която е и официален сингъл.

Видеото към него е заснето от режисьорката на филма Сам Тейлър-Джонсън и носи не по-малък еротичен заряд. Към мацките в оскъдно садо-мазо облекло се присъединява и главната актриса Дакота Джонсън, която виси на въжета от тавана само по бельо в телесен цвят.

Другият нов музикален клип е Love Me Like You Do на Ели Голдинг, където са включени и познатите горещи кадри от трейлъра.

Освен песните, създадени специално за "Петдесет нюанса сиво", в саундтрака са намерили място и вече познати композиции.

Сред тях е и кавърът на I Put A Spell On You от актуалния албум на Ани Ленъкс Nostalgia. Оригиналът от 1956 г. е на е на Скриймин' Джей Хоукинс.

Класиката на "Ролинг стоунс" от 1978 г. Beast of Burden, чието заглавие буквално означава "товарно животно", също е в списъка с парчетата, озвучили еротичната драма.

Останалите парчета са Undiscovered на Лора Уелш, Meet Me In The Middle на Джеси Уеър, Salted Wound на Сия, I'm On Fire на AWOLNATION, One Last Night на Vaults, I Know You на Скайлър Грей и още една класика отпреди десетилетия - Witchcraft на Франк Синатра, 1957 г.