Новата реклама за филма, три месеца преди появата му по кината, съдържа сцените, които феновете на бестселъра от Е.Л.Джеймс отдавна очакваха да видят...

Трилогията е преведена на повече от 50 езика и е продадена в тираж над 100 млн. - в книжен и електронен вариант. Както и при сагата "Здрач", филмът по първия роман е поверен на режисьорка - в случая Сам Тейлър-Джонсън, а премиерата е насрочена за Св. Валентин 2015.

Джейми Дорнан от сериала "Падението", вече гладко избръснат, е в ролята на Крисчън Грей, а Дакота Джонсън, дъщеря на актьорите Дон Джонсън и Мелани Грифит, играе девствената Анастейжа Стийл.

В новия трейлър виждаме не само първата им среща, но и разцъфването на техния романс, полета с хеликоптер и интериор от Червената стая на Крисчън Грей, с още кадри на голия му торс, които ще превърнат Джейми в мокър сън за милиони жени по света.

Сред актьорите в останалите роли са Марша Гей Хардън и певицата Рита Ора, съответно като майката и сестрата на Крисчън. Участват още Люк Граймс, Елоиз Мъмфорд, Макс Мартини, Калъм Кийт Рени, Дженифър Еле, Дилън Нийл и др. Сценарият е дело на Кели Марсел, а писателката осъществява контрол като копродуцент.

Като фон за еротичните сцени между двамата главни герои тук звучи Haunted на Бийонсе, а в подгряващия първи клип бе използвана бавна версия на ранния й хит с Джей-Зи - Crazy In Love, записана специално за филма.