Концертът в Ню Йорк на 5 декември отбеляза 75-годишнината от рождението на легендарния "бийтъл" така, сякаш не си е отишъл преди 35 години

Освен 35 години от убийството на Джон Ленън, на 9 октомври се навършиха и 75 години от рождението му - повод на 5 декември в нюйоркската "Медисън скуеър гардън" да се състои голям юбилеен концерт с участието на куп звезди, които изпълниха песни от репертоара му с "Бийтълс" и соловите години. 

Шерил Кроу пя A Hard Day's Night, Брандън Флауърс от "Килърс" - Instant Karma, а после двамата се присъединиха към кавъра на Don't Let Me Down. Латинозвездата Хуанес се представи с Woman, фронтменът на "Трейн" Пат Монахън - с Jealous Guy, а Крис Кристофърсън и Том Морело направиха в дует Working Class Hero.

Вокалът на "Рейдж ъгейнст дъ машийн" изпълни и друга политическа песен на Ленън, Power to the People, подкрепен от хор на активисти от граждански организации, а Стивън Тайлър от "Аеросмит" - Come Together и Revolution (заедно с кънтрипевеца Ерик Чърч). The Roots придадоха хип-хоп звучене на Mother, а Happy Xmas (War Is Over) бе изпята от триото Шерил Кроу, Питър Фрамптън и Алое Блак.

За финал всички се събраха на сцената за All You Need Is Love. Водещ на вечерта беше актьорът Кевин Бейкън, а част от приходите са предназначени за местната благотворителна организация "Робин Худ", бореща се с бедността.

Тв излъчването на концерта зад Океана е на 19 декември по Ей Ем Си.