Едно от емблематичните имена на гангстерския рап днес изпълнява предимно полицейски роли - като в комедията "Ченге за един ден" (Ride Along), по кината у нас в края на февруари

Макар че навремето Айс Ти и "Боди каунт" имаха парче, озаглавено Cop Killer, днес мнозина рапъри се преквалифицират в киноактьори и обличат униформата на служители на реда - като Айс Кюб във "Внедрени в час" (2012) и предстоящото му по-късно тази година продължение.

В "Ченге за един ден" той влиза в ролята на избухливия детектив Джеймс, а Кевин Харт играе бъбривия училищен охранител Бен (Кевин Харт), който през последните две години се опитва да му докаже, че е нещо повече от напушен геймър с нечестиви помисли към сестра му Анджела (сериала "Клюкарката").

Когато най-накрая приемат Бен в полицейската академия, той решава, че е спечелил уважението на опитния полицай и иска благословията му да се ожени за Анджела. Да извоюваш доверието на едно изпечено ченге обаче се оказва по-трудно от очакваното...

Тъй като знае, че ако патрулират известно време заедно, ще стане ясно, че Бен няма качествата да се грижи за сестра му, Джеймс го кани да бъде негов партньор по време на смяна, която да уплаши до смърт новака. За да докаже, че заслужава ръката на бъдещата си съпруга, Бен трябва да оцелее през следващите 24 часа, които се оказват най-ненормалните в живота му - и ги отвеждат до най-прочутия престъпник в града, а Джеймс разбира, че поразяващата уста на новия му партньор е не по-малко опасна от прелетяващите покрай нея куршуми.

Изненадващият хит стои начело на американския боксофис трета поредна седмица и вече генерира близо 100 млн. долара приходи. Участват още Джон Легуизамо и Лорънс Фишбърн, а режисьор е Тим Стори.