Бразилски ветеран излиза на 17 октомври в Карлсруе срещу българина, за когото това е първи официален двубой след поражението от Кличко

Съперникът на Кубрат Пулев при завръщането на българина най-сетне стана известен. Кобрата се качва отново на ринга на 17 октомври в Карлсруе, за да се боксира с бразилеца Джордж Ариас, информира Sportal.bg.

41-годишният ветеран от Сао Пауло има 56 победи (42 с нокаут) и 13 загуби. Той се боксира за последно през юли, когато беше убедително надигран по точки от братовчеда на Тайсън Фюри - Хюи, на галавечер в Англия. Миналата година Ариас игра с друг боксьор на "Зауерланд" - Денис Бойцов, и отново отстъпи по точки.

181-сантиметровият боксьор е шампион на Бразилия и Южна Америка. За последно е бил нокаутиран преди 10 години от Хуан Карлос Гомес - Черната пантера. 

"Това е стартът на едно ново начало - коментира Кобрата своето завръщане. - Мачът с Кличко беше ценен урок за мен. Вече знам какво е необходимо да бъда световен шампион и няма да допускам отново същите грешки."

Треньорът на българина Ули Вегнер е направил специални настройки в подготовката му. "Кубрат притежава много талант, но на моменти неговото его му пречи - каза немският специалист. - Няма да позволя това да се случи отново. Дадох му да разбере кой е шефът. Работихме върху защитата и той вече показва доста знаци на подобрение. Нямам съмнение, че Кубрат има способностите да се боксира с най-добрите."

В края на лятото Кубрат (вдясно) и брат му Тервел Пулев откриха в София своя боксова академия, където могат да се обучават както стотици деца, така и възрастни. Подробности - Facebook.com/PulevSport

Източник: Sportal.bg