Бившият собственик на КТБ коментира темата КТБ, Бойко Борисов и последния си разговор с Ахмед Доган

В поредно скандално интервю бившият собственик на КТБ Цветан Василев достави нова порция разкрития за политическия живот в страната. 

Пред Люба Кулезич той заяви открито, че бившият шеф на следствието Бойко Найденов е бил кандидатът за главен прокурор на Делян Пеевски.

"Първоначалният кандидат на Пеевски беше Бойко Найденов. След това беше намерено компромисно решение Сотир Цацаров да бъде главен прокурор. Затова и Цацров вероятно му се отблагодарява сега”, коментира Василев.

Изказването му идва след няколкомесечно затишие, докато банкерът, който по последни данни се намира в Сърбия, очаква екстрадирането си в България. Ден преди излъчването на интервюто му в ефира на ТВ7 бяха разпространени основните акценти от разговора му с Люба Кулезич. 

Василев определи брокерския бизнес, свързан с активите на КТБ, като "най-сериозния бизнес в държавата" в момента. 

"В момента най-сериозният бизнес в държавата България е брокерския бизнес, свързан с активите на Корпоративна банка. Има няколко брокерски компании - брокерска компания Пеевски, брокерска компания Сталийски. Всеки продава нещо от активите", коментира Василев. 

За Бойко Борисов и Ахмед Доган

"Борисов е феномен, безусловно. Дали има алтернатива или няма, какво да кажа. И Рим на един етап не е имал алтернатива. И в един момент се е сгромолясала такава империя", посочва бившият банкер. 

"Доган ми каза, че е късно. Не знам какво точно е било късно, но това означава едно - че съм бил наклеветен, твърдо", споделя още Василев.

Интервюто с бившия банкер ще бъда излъчено на две части в четвъртък и петък.

Източник: Тв 7