Освен певиците Ариана Гранде и Меган Трейнър, в десетката на американското сп. "Пийпъл" са предимно актриси от тв сериали

Сандра Бълок трябваше да стане на 50, за да бъде провъзгласена за най-красивата жена в света. Тя е най-възрастната носителка на титлата, присъждана в предишни години на Лупита Нионго и Гуинет Полтроу.

Пред сп. "Пийпъл" актрисата коментира номинирането си с насмешка, но вече с по-сериозен тон обяснява, че ролята на майка я кара да се чувства най-красивата всеки ден. Носителката на "Оскар" отглежда сама 5-годишния Луис, когото осинови след развода си.

Когато за първи път го поех в прегръдките си, осъзнах каква е целта на живота ми, споделя Сандра пред изданието и добавя: "Докато съм здрава и силна и не позволявам да обезумявам от неща, в които не се чувствам уверена, мога да се гледам в огледалото и да харесвам гледката."

Напоследък тя е ограничила изявите си, но тази година озвучава новата шефка на миньоните в третата им поява на голям екран.

Истинската красота е тиха, обяснява още актрисата и дава рецептата си: "Да бъдеш добър човек, добра майка, да можеш да сервираш хубав обяд, да позволиш на някой да те изпревари, ако очевидно бърза повече... Намирам за най-красиви тъкмо онези хора, които не се стремят да са такива." 

Виж още: Сандра Бълок със съвети към абитуриентите

Единственият топмодел в десетката е Джиджи Хадид, която тази година бе избрана за лице на "Мейбълин Ню Йорк".

Едва на 19, американката е открита за модата от основателя на "Гес" Пол Марсиано и е позирала първо за детските им колекции, а вече пораснала се снима в календара на "Пирели" за 2015 г. и сп. "Спортс илюстрейтид". Профилът й в "Инстаграм" има близо 3 млн. последователи.

В списъка са и две поппевици: Меган Трейнър, възпяла възпълните фигури в хита си All About That Bass, и популярната Ариана Гранде, която наскоро се раздели с рапъра Биг Шон.

Друга кинозвезда в десетката е Ванеса Хъджънс, която понастоящем играе на Бродуей и участва в предстоящата хорър комедия за хора, вампири и зомбита Kitchen Sink.

Видео: От "Дисни" до песни за секс

Сред най-красивите има още няколко актриси: Габриел Юниън ("Да бъдеш Мери Джейн"), транссексуалната Лаверн Кокс ("Оранжевото е новото черно"), Тараджи Хенсън ("Империя"), Шей Мичъл ("Сладки малки лъжкини"), Джена Дюън-Тейтъм ("Вещиците от Ийст Енд").

Джена Дюън-Тейтъм, в кутюрна рокля от Zuhair Murad Couture с дълбоко деколте, със съпруга си Чанинг Тейтъм на 87-ите награди "Оскар" в "Долби тиътър", 22 февруари 2015 г. Снимка: Matt Petit / ©A.M.P.A.S.

Източник: Bulevard.bg