Кинозвездата, която е жител на Ню Орлиънс, беше гост на церемония по дипломирането на 200 гимназисти

Пред възпитаниците на училището, над което е поела "шефство" след урагана Катрина през 2005 г., актрисата произнесе реч и отправи няколко препоръки към абитуриентите.

"Опитах се да си припомня своето дипломиране и се оказа - странна работа, - че не си спомням нищо. Тогава ми се струваше, че изглеждам добре, но като гледам снимките сега, всъщност не е било така. Не си спомням нищо друго, защото се притеснявах ужасно за бъдещето.

Така че спрете да се тревожите толкова. Паметта за определени случки ми изневерява, ако в онзи момент съм била притеснена. Вдигнете летвата. Някои хора биха искали да ви видят как се проваляте, но това не е ваш проблем, а техен. Нищо в живота не бива да се нарича "провал", просто понякога на нещата не им е писано да сработват както трябва", заяви носителката на "Оскар", номинирана отново тази година с ролята си в "Гравитация".

Една от по-практичните препоръки, включени в изказването й, се отнасяше за начина, по който започва денят: "Всяка сутрин си пускайте силно музика, за да потанцувате, преди да излезете навън, това променя стойката, походката ви." И още:

"Хапвайте всекидневно нещо зелено. Не си бъркайте в носа на публично място. Защо просто да не използваме салфетка или носна кърпичка? Когато човек, на когото му пука за вас, ви прегърне, отвръщайте на прегръдката. Ако някой не иска да играе с вас, няма проблем. Няма да се харесваме на всички, я!".

Виж още: Сандра Бълок е номер 1 в шоубизнеса

В заключение съветът на Сандра Бълок, който се отнася не само за абитуриентите от гимназията "Уорън Ийстън": "Потърсете онова, което ви носи радост в живота. Именно това ще си спомняте накрая, а не тревогите или несбъднатите планове."

Една от най-популярните холивудски звезди навършва 50 години на 26 юли. Тя е родена в предградие на столицата Вашингтон, но детството й преминава в Нюрнберг, Германия, където работи баща й. Същевременно придружава майка си, оперна певица, по време на участията й в постановки из цяла Европа и самата тя пее в хор.

Гимназия изкарва в родния си град, където е мажоретка и участва в самодейни театрални спектакли. Завършва актьорско майсторство в универтитет в щата Северна Каролина. Докато чака големия си пробив в Ню Йорк, работи като келнерка, барманка, гардеробиерка.

Кариерата й тръгва нагоре, когато партнира на Силвестър Сталоун в "Разрушителят" (1993) и затвърждава имиджа си на екшън героиня в "Скорост" (1994), редом с Киану Рийвс. Преди това поддържа форма с изяви на сцената и в няколко независими филми.

През 1990 г. получава главната роля в сериал по "Работещо момиче", където играе героинята на Мелани Грифит. Поредицата обаче се задържа на екран едва 12 епизода. Провал? В никакъв случай! Просто не й е било писано да се наложи с образа на секретарка...