Актрисата поискала разтрогване на брака им "заради здравето на семейството", той също излезе с коментар

Анджелина Джоли е подала молба за развод с Брад Пит, потвърди адвокатът на 41-годишната актриса. Според Робърт Офър носителката на "Оскар" е поискала разтрогване на брака, а решението й било взето "заради здравето на семейството".

В изявлението му се предупреждава, че тя няма да коментира и моли да се уважи правото им на личен живот в този период.

Часове по-късно съпругът й излезе с официален коментар, изпратен до сп. "Пийпъл", в който се казва: "Това ме натъжава, но сега най-голямо значение има добруването на децата ни. Любезно моля пресата да им даде пространството, което заслужават в тези дни на предизвикателство."

Виж още: Детски рисунки върху сватбената рокля на Анджелина

Двамата са заедно от 2004-та насам, но се сгодиха едва през 2012 г. и се ожениха през август 2014. Имат шест деца, които носят фамилията Джоли-Пит: Мадокс, Пакс и Захара са осиновени, а Шайло и близнаците Нокс и Вивиен бяха родени от Анджелина, преди да се подложи на поредица от операции, за да предотврати риска от развитие на рак, към който е генетично предразположена.

Виж още: Къде изчезна Анджелина Джоли

Една от най-известните холивудски двойки беше известна с прозвището Бранджелина. Двамата се събраха след снимките на филма "Мистър и мисис Смит" (2005), когато Пит все още беше женен за Дженифър Анистън.

Последната им съвместна работа беше режисьорският филм на Джоли "Край морето" (2015), сниман в Европа и събрал предимно негативни отзиви.

Според американския сайт TMZ в молбата за развод е посочено, че са разделени от 15 септември, а причината е обичайната в Холивуд - "непреодолими различия". Тя е поискала децата да останат при нея, а баща им да получи правото да ги посещава.

Най-новият филм с 52-годишния Брад Пит, очакван тази есен, е "Съюзени", романтичен шпионски трилър на реж. Робърт Земекис, ситуиран в Казабланка през Втората световна война. Там му партнира французойката Марион Котияр. Двамата играят наемните убийци Макс Ватан и Мариан Босежур.

Източник: Би Би Си